Hippielandia Festival | Фаза 1 на лайнъпаПървото издание на HippieLandia Festival се проведе през лятото на 2016 г. и спечели симпатиите на голяма част от родните меломани. Разнообразната програма на събитието и редицата интересни решения от страна на организаторите дадоха заявка, че проектът ще е сред водещите летни мероприятия в страната и региона. През 2017 г. фестивалът отново превзе парка на Летище София, показа развитие откъм броя на сцените, артистите и арт инсталациите. Сред чуждестранните изпълнители в двете предходни събития бяха Black Sun Empire, Netsky, Enei, Dub FX, Dave Clarke, Zadig, LSB, MC DRS, Dax J, Gus Gus и много други, които бяха подкрепени от цяла армада успешни родни музиканти.

През 2018 г. HippieLandia ще отбележи своето трето лятно събитие, което ще се проведе на 22-ри юни. Въпреки че дотогава остават няколко пълни месеца, организаторите вече стартираха с обявяването на някои от водещите изпълнители. Все още не сме сигурни колко точно ще са сцените по време на събитието, както и не е ясно дали то ще се проведе само в една вечер. По всичко личи обаче, че ни очакват страхотни емоции, които ще споделим заедно в близост до Терминал 2 на Летище София.

Ето и кои са обявените имена за третото издание на лятната Хипиландия:


Изглежда Хипиландия 2018 ще бъде със засилена хип-хоп насоченост. И в предишните издания на събитието сме виждали подобни изпълнители, но никога с такъв интензитет и такава силова мощ. Сред познатите на родната публика лица по време на фестивала ще са ONYX. Ветераните от Ню Йорк обаче пристигат с чисто нов албум и ново грандиозно шоу. Компания ще им прави холандският проект Dope D.O.D, които също имат няколко силни изяви на наша почва. Двете формации дори имат няколко нови парчета и съвместните им сценични прояви никак не са рядкост, така че се очаква абсолютно избухване от тяхна страна (нещо, в което никой не се съмнява, предполагаме).

Souls of Mischief са може би по-непознато име за широката публика. Групата е създадена през далечната 1991 г. в Оукланд, Калифорния. До ден-днешен съставът не е претърпявал промени. A-Plus, Opio, Phesto и Tajai имат шест съвместни студийни албума. Проектът е част от колектива Hieroglyphics, като два от албумите им са издадени от лейбъла Hieroglyphics Imperium. Формацията гостува за пръв път пред българска публика и се очаква по никакъв начин да не разочарова критичната местна публика.През 2017 г. за пръв път станахме свидетели на отделна techno сцена като част от Хипиландия. Oчертава се и тази година да сме свидетели на нещо подобно, тъй като организаторите са заложили на мощен лайнъп в този стил. SNTS идва за втори път в България, като първото му участие бе в пилотното събитие на Filter Events. Малката зала на клуб MIXTAPE 5 се пръскаше по шевовете, когато безпощадният немски продуцент представи раздвиженото си dark techno посредством live act изпълнение. Всички присъствали на събитието със сигурност ще искат да чуят изпълнителя за пореден път на живо в София. За пропусналите преднходната му визита, напомняме датата: 22-ри юни.

Въпреки че редовно можем да видим името ѝ сред хедлайнерите във водещи заведения в Ibiza и Берлин, японката Hito далеч не може да бъде наречена "мейнстрийм изпълнител". Въоръжена с богат арсенал от винили, базираната в Германия изпълнителка е сред най-уважаваните представителки на местната ъндърграунд сцена. През 2018 г. тя създава и собствения си лейбъл OTO, който в кратките си месеци на съществуване набира огромна популярност сред любителите на разчупеното и нестандартно по звучене techno по света. Местните техно меломани са имали шанса да я видят на живо, но тя не се е връщала на родна земя от далечната 2014 г. и със сигурност името ѝ ще е сред най-чаканите от феновете.

До момента нямаме информация дали двамата изпълнители ще бъдат част от една сцена, нито дали ще се изявят в една и съща вечер (въпреки че за момента се очаква фестивалът да е еднодневен). Надяваме се обаче те да не са единствените techno хедлайнъри по време на събитието, но дори и да останем само с тях, вярваме че любителите на тази музика ще са повече от доволни както от изпълненията им, така и от сетовете на очаквания силен съпорт около тях.


Споменахме вече, че Black Sun Empire са били част от Хипиландия. Холандските drum and bass легенди гостуваха на събитието през 2016 г. и представиха уникален сет, изпълнен с най-доброто от neurofunk звученето във всичките му епохи на развитие. Създатели на водещия лейбъл в жанра Blackout Music и на множество значими парчета, BSE са абсолютен еталон в dnb музиката. Заедно с тях за пореден път ще бъде сънародникът им MC Multiplex, който вдигна във въздуха публиката преди две години, прекарвайки повече от 4 часа зад микрофона. Ето малка част от съвместното им изпълнение, която успяхме да запечатаме преди година и половина:***

За любителите на по-тежката електронна музика, Хипиландия има предвидени опции. Като част от COOH Bass Stage ще видим немската hardcore и hard bass машина Datest. Представител на лейбълите PRSPCT и Nekrologik, изпълнителят e сред любимците на почитателите на агресивния ритъм и винаги знае как да задоволи вкуса на своите фенове. Може би няма hard фанатик по света, който да не е чувал за The DJ Producer. Абсолютен ветеран на hardcore techno сцената, британецът обича да смесва в миксовете си и други тежки стилове като hardcore dnb и crossbreed. Суров и неподправен, артистът също ще е част от COOH Bass Stage, която за втора поредна година ще е бастион за екстремна музика по време на Хипиландия.


От българска страна, за момента имаме трима обявени артисти в лицето на COOH, Joy и Temporary Permanence. Донякъде, за COOH се подразбира, че ще е част от кръстената на него COOH Bass Stage. През 2017 г. Joy закри именно тази сцена, което ни кара да мислим, че представителят на Overload отново ще бъде в лайнъпа именно на тази част от фестивала. Temporary Permanence е от почитателите на live techno пърформинга и може би би бил удачна част от предполагаемата techno сцена на Хипиландия. Изпълнителят е подгрявал SNTS през 2017 г. в Mixtape 5 и по всичко личи, че двамата отново ще бъдат част от една и съща сцена това лято.

С това списъкът с обявени имена в третата лятна Хипиландия се изчерпва за момента. Очакваме още хедлайнъри и местни артисти да бъдат обявени в следващите седмици, както и изгаряме от нетърпение да разберем броя на сцените и подредбата на артистите през вечерта. Все още се надяваме, че Хипиландия 2018 няма да е еднодневно събитие, но и това тепърва трябва да се уточни със сигурност. Едно обаче е ясно -, любимата ни въртележка отново ще е на разположение!

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар