Teuf Kulture pres. SPIRIT (UK) | SEP 22 | The Laboratory Sofia


Teuf Kulture. Организацията е създадена в Барселона и вече няколко години оперира в каталунската столица. Неизменна част от състава ѝ е и сънародника ни MC Primitiff, който ръководи и българското подразделение на формацията. По негова инициатива Teuf Kulture организираха няколко събития в България, които ние се постарахме да отразим навремето. Помним, че първите напъни на испанската организация в България бяха свързани с поредица от събития в Culture Beat в София. Идеята зад провеждането им бе да се създаде ежемесечна поредица в колаборация между Teuf Kulture Bulgaria, заведението и няколко партньорски организации от страната. Дали заради идеята тези събития да се провеждат в четвъртък или заради претоварения график на DnB сцената по това време, мероприятията не успяха да се наложат и инициативата бе забравена.

Преди няколко месеца обаче Teuf Kulture Bulgaria напомниха за себе си. И то по начин, който остви трайна следа в историята на родната DnB сцена. Формацията организира първото си мащабно парти в страната, на което видяхме огромен брой международни артисти. Гвоздей на вечерта бе ветеранът Digital, подкрепен от дългогодишната DnB активистка и радиоводеща Flava, испанците Egres и Teravito, мексиканеца Chawer, както и българите Panega, Funk Aesthetics и Targy. Ден по-късно голяма част от артистите се изявиха и във Велико Търново, където също са оставили страхотно впечатление у жадната за DnB местна публика. Споменът за столичното събитие все още е пресен в главите ни, което ни кара да вперим навлажнени от трепетно очакване очи към следващото събитие в календара на Teuf Kulture Bulgaria - визитата на Spirit в София, запланувана за края на тази седмица.


Да, Digital и компания определено си свършиха работата подобаващо за артисти от подобен ранг и с подобен опит. Спомням си, че в края на онази априлска вечер, MC Primitiff ми сподели, че вече е запланувал следващото събитие от поредицата. Тръпнех в очакване на повече подробности. Вълнението ми се засили преди няколко седмици, когато във Facebook се появи очакваното събитие. Специален гост в него ще бъде друг пионер от британската jungle и drum and bass сцена - Spirit. Ветеранът е от малкото изпълнители, които могат да се похвалят с повече от 30 години зад пулта и в студиото. В огромната му дискография личат издания за митичните Metalheadz, C.I.A, Function, Renegade Hardware и мн. др. Изпълнителят е и основател на Inneractive Recordings и заедно с Digital са част от формацията Phantom Audio, която също оперира като лейбъл, издаващ предимно съвместни проекти на двамата високоуважавани британци.

Както можем да се досетим, Spirit няма да бъде единствения чуждестранен гост на събитието. От Острова ще пристигнат още двама DJ-и: празнуващият рожден ден Refold и колегата му Sam Rai. Stormy, който бе възпрепятстван да застане зад микрофона в предишното събитие на Teuf Kulture, сега ще бъде на линия и ще покаже своите умения в ръководенето на подобни събития. Латино връзката в парти поредицата ще бъде продължена с двама артисти от Венецуела: Sekev и Prime Bassound. От българска страна пък ще чуем триото Funk Aesthetics, както и специалистите на винила Hydrashock и Soulnd. Няма как да минем и без MC Primitiff, който вече се доказа нееднократно пред иначе скептичната към речетативи и hype включвания българска DnB публика.

Чувстваме се добре като споделяме подобни страхотни новини с читателите си! Но хубавите вести за събитието не спират дотук. Повод за радост е и цената на билета. След изчерпването на първите пропуски от 10 лв, сегашната им цена е едва 15 лв. Тя ще се задържи такава и до деня на събитието, когато достъпът на входа ще е 20 лв. Все пак не чакайте до последния момент! Локацията The Laboratory (намираща се на Сточна гара в София) е достатъчно широка, но все пак има своя капацитет. Другата приятна част от обстоятелствата е и наличието на Funktion-One саундсистема, както и екип, който да елиминира всичките негативни смущения на звука, които могат да бъдат причинени в бетоненото парти помещение. Който е бил на Digital през април знае, че звукът беше на изключително високо ниво! Това се очаква да се получи и по време на петъчното събитие, така че направете всичко възможно, за да станете част от мероприятието! Напомняме, че недоволните от края на април бяха единствено неприсъствалите.

Facebook: https://www.facebook.com/events/1232769056851938/
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар