DUBIOZA KOLEKTIV в Арена Армеец

Asian Dub Foundation са специални гости на събитието. Британците ще забият непосредствено преди Dubioza Kolektiv.

Изградената преди няколко лета свръхмодерна за българските стандарти зала Арена "Армеец" все по-рядко домакинства каквито и да било състезателни форуми. Високият наем на съоръжението е непосилен за голяма част от бедстващите федерации в страната. Малкото спортни дружества, които организират мероприятия в нея, трябва да си осигурят стабилен спонсорски гръб, ако не искат да проведат изявата си в не чак толкова модерните столични зали. За сметка на това Арена "Армеец" се превърна в сполучлива концертна зала, в която редовно се организират силни музикални събития. Като изключим застаряващите естрадни звезди и балканските турбо-фолк монументи, съоръжението може да се похвали със силен календар, насочен към по-младата публика в страната.


Подобно събитие ще се случи на 27-и октомври, когато в София за пореден път ще се изяви мултинационалната ска и пънк формация Dubioza Kolektiv. След няколко силни концерта на открито и закрито в столицата, балканската групировка се превърна в една от любимите групи на голяма част от меломаните в столицата, а и не само. Създадената през далечната 2003 г. в Босна и Херцеговина банда се завръща след двегодишна пауза в България, превземайки залата с най-голям капацитет в страната. Освен мощните балканци, на сцената ще видим и британците от Asian Dub Foundation, които ще бъдат специални гости на събитието. ADF идват в пълен шестчленен състав, за да представят своя уникален звук, смесващ dub, jungle, industrial с разнообразна етно музика и високопарна рага и хип-хоп лирика.

Asian Dub Foundation ще окупират сцената в 20:00 часа. Около два часа след тях ще видим и Dubioza Kolektiv, като се очаква събитието да е с ранен финал. Билети за концерта могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim, като моментната им цена е 30 лв. Пуснатите в продажба пропуски за момента са само за правостоящи на ниво "терен", като количеството им е ограничено и повече от 1/3 от тях за изчерпани. Двете банди идват в България по покана на Строежа.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар