Q&A | Zadig: За мен музиката е нещо като сезоните


През 2016-а година явлението HippieLandia добави част от необходимата музикална свежест в летния музикален столичен календар. Второто открито събитие от поредицата ще се проведе днес, като дори в момента паркът на Летище София приема финалните си модификации преди голямото събитие. На трите фестивални сцени ще излязат огромен брой световно известни хедлайнери, сред които са Dub FX, Dave Clarke, The Panacea, LSB & DRS, Gridlok и много други. Dave Clarke ще ръководи Techno сцената, на която ще се изявят силните гост-изпълнители Tensal, Joyce Muniz и Zadig.

Zadig идва от Франция и по-специално, от столицата Париж. Изпълнителят е един от основополагащите артисти на местната Techno сцена и е сред най-значимиоте имена, дали своя принос за уникалния облик на силната френска сцена. Първите му стъпки като rave dj са още в началото на 90-те, когато той е отличителна фигура на Hardcore & Acid сцената. Постепенно вкусовете му се променят и стилът му се ориентира повече към Techno звученето. Творчеството на Zadig обаче не може да бъде определено само с един етикет, независимо от широчината, обхващана от понятието "techno". В репертоара му могат да бъдат заложени както мачкащи тракове с отличителна kick-секция, така и трипиращи изпълнения, способни да доведат до състояние на транс всеки един слушател. Творящ предимно в своето домашно студио, французинът е оставил своя отпечатък в каталозите на Tresor Berlin, Sino, Friendship Connnection, Construct Re-Form, Ars Mechanica, Syncrophone, Deeply Rooted, Chronicles и много други.Благодарение на EventEase, организиращи HippieLandia Festival, имаме възможност да ви представим кратък разговор с френския изпълнител часове преди неговата изява на Techno сцената на събитието.  При добро желание от ваша страна, можете да последвате артиста в социалните мрежи:***

Здравей! Радваме се да те посрещнем в София! За първи път ли си тук? Какви са очакванията ти?

Здравейте! Радвам се много, че идвам в София. За мен винаги е добре да нямам очаквания. Не знам как ще се стекат нещата и най-добрият начин за мен е да съм на сцената с отворено съзнание.

Можеш ли да ни разкажеш малко повече за себе си, твоята музика и как въобще започна с музиката?

Родителите ми не са музиканти, но майка ми много харесва музика : класическа, джаз, фолк ... така че започнах съвсем нормално да си купувам плочи когато бях по-млад - в началото повече рок, хеви метал, блус, а когато станах на 16 открих и електронната музика. Беше просветление и моментално станах DJ - първоначално в стаята ми, а след година упорити тренировки получих и първата ми възможност да пускам на парти. Дълги години участията ми бяха на локално ниво, но след като се преместих в Париж започнах и да продуцирам. След това нещата започнаха да стават все по-добри, като сега пускам по целия свят. Неочаквано е за мен, никога не мислех, че ще имам такъв успех, чувствам се щастлив.

През годините стилът ти се промени доста. Има ли определена причина това да е така или се получи естествено?

За мен музиката е нещо като сезоните: лято, пролет, есен и зима. Определен тип музика винаги е по-интересен в началото, защото тогава е креативен и безкраен, свеж и позитивен. Това за мен е "пролетта". Мисля, че съм поел на едно безкрайно приключение да запазя пролетта в музиката ми. След определено време обаче, когато пускам същата музика много години, имам нужда от нещо друго, имам нуждата да се чувствам застрашен. Това е натурално за мен и най-добрият начин да се чувствам жив.

Техното е музика, която събира противоположни емоции - тъмни и тежки тракове могат да накарат хората да се чувстват добре. Каква е емоцията, която твоята музика събужда?

Техното е глобално. Разбира се тъмната страна е по-популярна в момента, но музиката, която можете да чуете от мен е доста по-чувствена, изпълнена с ониризъм. За мен един сет е като една разказана история, с много различни чувства и сцени, а не едно и също нещо в продължение на 2 или 3 часа. Може да е много различна понякога.

Кои са предметите, без които бе можеш?

Компютър, книга и цигарите ми.

И последно - какво могат да очакват хората на 23ти юни?

Трудно е да се каже, понеже никога не планирам своите сетове и никога не знам какво да очаквам, но винаги давам 200% от себе си. Не съм турист, идвам за да направя нещо специално!

***

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар