Filter Techno Stage | HippieLandia Festival 2017Остава по-малко от седмица до едно от най-чаканите летни събития в столицата - HippieLandia Festival 2017. Фестът тази година ще се проведе само в една вечер, но затова пък сцените са увеличени от 2 на 3. Една от трите сцени отново ще бъде посветена на техно музиката. Едни от най-новите ни и най-качествени партньори, Filter Events ще курират сцената.

Filter са млада организация, работеща под шапката на по-голямата EventEase. Създадени след удпешното минало издания на HippieLandia Festival, Филтър целят да разнообразят столичната техно сцена с покани на не толкова известни или обичани тук, но затова пък много еклектични и интелигентни артисти. След няколко техни соло партита с изключително качествени гости, време е да стъпят още по-здраво на родната сцена с първото си участие на фестивал.

Централното име в афиша на Filter Techno Stage е Dave Clarke. Британската легенда ще дойде за втори път тук по покана на EventEase, след като преди почти две години взриви ДНК под НДК с невероятния си сет. Кларк е легенда не само защото пуска, продуцира и презентира електронна музика вече почти 30 години, не защото има няколко участия в най-престижното радиошоу в бизнеса, Essential Mix, а защото стилът му е уникален и неповторим. Придаващ на своето техно безпрецедентна анархистична жилка, в музиката му човек може да усети същото чувство, което съпровожда творчеството на Sid Vicious и Sex Pistols. А това въобще не е често срещано в електрониката, камо ли в техно музиката, доминирана напоследък от берлинската сцена. Затова Dave Clarke е име, което със сигурност си заслужава да чуете, особено под открито небе.

Освен Кларк, на сцената ще излезнат още три качествени имена от европейския техно ъндърграунд. Първото е на испанеца Tensal. Този диджей е пословично мистериозен, но техно стилът му е подобен на този на неговия колега в Pole Group, Jonas Kopp, когото успяхме да чуем миналата година отново на същия фестивал. Така можем да очакваме от Tensal изпълнение, раздиращо границите между хаус и техно музиката, напомнящо на невероятните сетове на Levon Vincent. Вторият мини-хедлайнър идва от Виена, Австрия и е единствената дама на сцената - Joyce Muniz. Тя няма да завърти тежкото техно на Кларк, нито ще миксира техно и хаус, като Tensal. Вместо това от нея може да очаквате по-бавен, но и по-балансиран сет с влияния от deep house и tech house жанровете. Определено едно от имената, които най-много очаквам да чуя на това издание на фестивала. Последното име на Filter Techno Stage е ветеранът Zadig. Французинът завършва пан-европейската картинка на сцената, което отново ни кара да изпратим поздравления на организаторите - сред артистите на фестивала има граждани на цели девет държави! Миналата година имаше изключително много чужденци сред публикат, без съмнение привлечени от разнообразието на артистите, стиловете и цялостния маркетинг, насочен към чужденци. Това изглежда отново е вярно и ние нямаме търпение да се разходим сред меломани от всякакви националности отново.

На 23-и юни, петък, ви очакваме в Парка на Летище София, за да станем участници в едно от най-чаканите летни събития в столицата - HippieLandia Festival!
Share on Google Plus

About Tzvetozar Cherkezov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар