Solar Easter Trinity 2017 | Inter Expo Center


Остават пет дни до Solar Easter Trinity 2017! На пети май във вече традиционната локация на Inter Expo Center ни очаква най-грандиозното електронно парти за сезона дотук (а може би и до неговия край). Столичният клуб YALTA организира партито, част от Solar поредицата, а гостите, които са поканили, са някои от най-големите имена в techno и tech house направленията в спектъра на електронната музика.

Още от обявяването на петте хедлайнъра бе ясно, че YALTA CLUB залага на микс от проверени любимци на българската публика, които винаги пълнят залите, когато дойдат на родна земя (Dubfire и Joseph Capriati), завръщане на миналогодишен дебютант, оставил страхотни впечатления (Pan-Pot) и два нови дебюта, поне на сцената на YALTA, на огромни имена в индустрията (Solomun и Luciano). Отделно от тази класификация на базата на познанството на артистите с българската публика, можем да направим и подобна по жанрове - тази година артистите представляват широка гама от спектъра на techno, tech house и deep house жанровете. Този път YALTA са заложили и на високото качество, вместо на количеството - ако на миналите издания на фестивала видяхме по над 10 гост-артисти, този път са само пет, но какви! Пет от най-големите имена на съвременната електронна сцена, разделени в две зали, за да имат още повече време да представят своето творчество пред феновете.


В Зала 2 феновете ще имат възможност да се наслушат на по-тежките звуци от 22:30 на пети май чак до 8:30 сутринта на Гергьовден. Но няма само имениците да се веселят. Вечерта се очаква да бъде празненство на техно музиката, започваща с подгряващия сет на вездесъщия Liubo Ursiny, който успява да ни остави в страхотно настроение колкото и пъти да го слушаме. Неговите фестивални сетове са доста по-различни от това, което показва по време на Takeover изявите си, затова силно препоръчваме да отидете рано и да чуете какво ще предложи този път. 

След Ursiny в Зала 2 ще пуска родниятд любимец Dubfire. Едва ли има техно фен, който все още да не се е докоснал до магията на диджей сета на Али. И въпреки това всеки път има все повече и повече хора. Майстор на техното, той въпреки това не се задържа само в този жанр, като разнообразява сетовете си с по-тежки тракове от acid, progressive и minimal направленията. Очаквайте по времето на Dubfire Зала 2 да се пръска по шевовете, тъй като всяко от партитата му, които съм посещавал, е било препълнено. И въпреки че лично аз бих предпочел отново да го чуя в тандем със Sharam в DEEP DISH, то в никакъв случай не бих отказал още един шанс да чуя как работи техно геният.

След именития си колега, в Зала 2 следва немското дуо Pan-Pot. Единствените завръщащи се от лайнъпа миналата година, те със сигурност са го заслужили. Двучасовият им сет на Solar Easter 2016 бе може би най-посетеният от всички отделни сетове в програмата. Немците оставиха невероятно впечатление с атрактивния си стил и агресивните тракове, които редяха един след друг, без никакво притеснение да пускат страшно известни фестивални парчета. Основите на залата се разтърстваха с всеки кик, а тълпата бе в екстаз. Същевременно дуото също се забавляваше изключително много и точно затова не се учудвам, че са решили да повторят експириънса година по-късно. Pan-Pot определено ще са в highlights of the night спомените на много от феновете след пети май.


И за финал - но какъв финал! - следва Joseph Capriati. Италианското техно гуру се изстреля от невероятен диджей в абсолютна мега-звезда на техно сцената през последните няколко години. Един от най-верните последователи на Adam Beyer в неговия Drumcode проект, италианецът вече дойде няколко пъти в България по покана на YALTA. Всъщност дори е пускал на Solar Easter - през 2014 г., когато направи гигантски шестчасов сет, заедно с вече споменатия Adam Beyer. Оттогава обаче минаха три години, а италианецът е фигура не по-малка от именития си шведски колега и приятел. Така този път на него се пада голямата чест да закрие не само залата, а и фестивала. Очаквайте от него един невероятен двучасов закриващ сет, изпълнен с абсолютно всичко - защото той отдавна е доказал, че във всеки един момент от сета си може да реши да импровизира и разнообрази с трак от който и да е жанр. Очаквайте... неочакваното.

В противовес на тежкия маниер на Зала 2, организаторите са запазили по-бавния bpm за другата зала. В номер 5 ще се изявят двамата дебютанти пред Solar публика. Но преди тях ще чуем подгряващия сет на другия техно резидент на столичната клубна институция - Philip Chernikov. Напоследък успяваме да чуем много от него и сме страшно доволни от начина, по който държи публиката в очакване на хедлайнъра. Сетовете му винаги са качествени, а често и образователни. Може би само от Liubo Ursiny сме чули повече непознати тракове във всеки нов сет. Определено Chernikov си заслужава ранното пристигане.

След родния талант идва време и за швейцарския титан Luciano. Феновете с по-добра памет ще си спомнят, че той вече трябваше да е пускал пред българска публика, защото бе поканен и обявен за Solar Easter 2015, който трябваше да бъде разпрострян в три зали, като изданието година по-рано. Появи се обаче проблем с гостуването му и организацията на пожар смени концепцията, като събра оставащите артисти в две зали и удължи времето на провеждане на цялостния фестивал, за да не бъдат ощетени феновете от по-кратки сетове. Така партито всъщност стана по-стегнато и експириънсът - по-добър (което вероятно е и една от причините следващите издания винаги да са в 2 зали). Luciano обаче дължеше едно гостуване на българската публика и явно не е забравил, защото в петък ще получим цели три часа от швейцарския гений. Носител на сума ти награди за най-добър tech house DJ, които не е нужно да изброявам, той остава един от последните титани на електронната сцена, които все още не са пускали в България. Е, дебютът идва на пети май и аз лично не смятам да го пропусна.

Последното име в афиша на Solar Easter Trinity 2017 е може би и най-чаканото от мен. Световният феномен Solomun ще пуска пред родна публика и силно се надявам да се представим на най-високо ниво пред босненеца, за да идва все по-често, както на фестивалите от Solar поредицата, така и за Takeover гостувания, а защо не и за DIYnamic showcase партита. С този букинг YALTA отново показва, че слуша феновете, защото името на Solomun е едно от най-често исканите от публиката имена в социалните мрежи. Това не е и изненадващо - името му има вече статус на хедлайнър за най-големите фестивали в света, като EXIT, Tomorrowland, Ultra Music Festival, Awakenings и BMP Festival. Със своя типичен бленд от по-бавните house жанрове, като deep и tech, както и с ценени вокални или техно включвания, артистът е ненадминат в конструирането на пътешествия през времето и пространството. Лично аз не смятам да пропусна дори секунда от неговия сет, въпреки невероятното качество на останалите артисти, с които се застъпва слотът му.
Но с това изненадите за петък не свършват! От YALTA CLUB и Mastercard са ни подготвили страхотна игра за това и следващите партита от Solar поредицата до края на годината. За всеки билет за Solar събитие, който купиш с Mastercard, получаваш значка от Mastercard екипа на самото събитие, след като покажеш бележка от ПОС терминала или банково извлечение, които удостоверяват плащането. Ако запазиш поне три значки до края на годината, имаш шанс следващата година да отидеш на парти по избор напълно безплатно! Партитата, които влизат в промоцията, са Solar Easter, Solar Morning, Halloween, Solar Christmas и InterSolar. Това ти дава достатъчно възможности да събереш значките. Повече информация за играта може да намерите на адрес goo.gl/1xhPjh или от Mastercard промо екипите на всяко Solar събитие.

Но това дори не са всички изненади, с които ни засипаха от екипа на YALTA CLUB в последно време. Поредната такава е новата възможност да се сдобиеш със значка от Solar събитие - SOLAR MORNING. Но повече за това парти ще говорим в статията за него. Засега само споделяме пълния обявен лайнъп и нашата безкрайна радост от имената на постера.


И така, очакваме ви в петък! Билетите са на цена от 60 лв, които напълно си заслужават за масата висококачествени артисти, които получаваме. Ценните хартийки могат да бъдат закупени от мрежата на Евентим, както и на врата на цена от 70 лв, но само ако са останали. Затова е по-добре да побързате. Ще се видим на пети за най-големия техно фестивал в България!
Share on Google Plus

About Tzvetozar Cherkezov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар