Sofia Steppers #5 w/ Proffessor Skank & High Duty | MIXTAPE 5


След две встъпителни издания с изцяло местни артисти, Sofia Steppers се превърна в ежемесечна dub авантюра с международно участие. След като в предишните си две издания концепцията покани на българска земя Ras Tinny и Vibronics с Madu Messenger, организаторите на ежемесечната вечер са готови с името на своя нов високоуважаван гост. Събитието ще се проведе на 12-и май в MIXTAPE 5, като билетите за вечерта са вече в продажба в разпространителната мрежа на Ticketlogic.

Proffessor Skank е един от ветераните на европейската neo dub сцена. Неговата одисея в дебрите на стила започва още в тийнейджърските му години, когато прави първите си опити за смесване на dub музика с четириканална записваща уредба. През 90-те години Skank се среща с Mad Proffessor, който го въвежда в дълбините на същинската dub атмосфера. Британският ветеран дори позволява на по-младия си колега да работи в легендарното Ariwa студио, в което Proffessor Skank показва своите същински умения в жанра. В пиковата част на своята история Ariwa е един от водещите бастиони в британския neo dub, като в студиото на Mad Proffessor рядко се допускат други продуценти и инженери.

По време на творческия си престой във Великобритания, Proffessor Skank работи с имена като Max Romeo, Zion Train, Brinsley Ford Aswad, Love Grocer, EARL 16, Vibronics, Afrikan Simba и много други. Впоследствие издава и своя първи албум "Digital Revolution", който е подкрепен и от множество издания от страна на артиста. В момента Skank оперира главно в своята родна Гърция, като най-често можем да го видим зад пулта, създавайки live dub сесии. Заедно с продуцента, в София ще пристигне и колегата му MC Big Shine, от когото очакваме силни проповеди и вокални включвания.

С традиционно live dub представяне ще се отчете и основният виновник, стоящ зад Sofia Steppers поредицата - Samity. Родният артист също натрупа своя творчески опит на Острова и вече няколко месеца показва силата на dub музиката на родна земя. Друга съставна част от танца ще бъдат инженерите и селекторите от High Duty Soundsystem, които ще опънат своята ръчно изработена саундсистема в клуба. А какво по-добро от това да слушаме качествен dub на специално пригодена саундсистема за това?

Facebook: https://www.facebook.com/events/492232864501112/
Билети: https://www.ticketlogic.bg/sofia-stepper/29430
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар