Madchild отново ще върлува в Mixtape 5!


Madchild отново ще превземе сцената на Mixtape 5. Емблематичният канадски хип-хоп изпълнител вече няколко пъти е идвал в София, изнасяйки концерти в клуба. Към соловите му участия на българска земя можем да отчетем и незабравимите минути с изпълненията на Swollen Members. Madchild се присъединява към канадския рап формат през 1996 г., 4 години след неговото създаване. През 1999 г. групата издава първия си албум "Balance". Следващите им студийни издания "Bad Dreams" от 2001 г. и "Monsters In the Closet" от 2002 г. печелят съответно платинен и златен статус, с което проектът подпечатва своето присъствие на световната хип-хоп сцена. Следват още шест дългосвирещи произведения, с което общият брой в тази графа на дискографията на Swollen Members достига до цели девет. Последният от тях, "Brand New Day", излиза през 2014 г.

От 2012 г. насам Madchild се състредоточава и върху соловата си кариера. През същата година излиза и албумът му "Dope Sick", последван от "Lawn Mower Man" през 2013 г. и "Silver Tongue Devil" през 2015 г. За лятото на 2017 г. е планирано и издаването на четвъртия солов албум на артиста, озаглавен "The Darkest Hour". Очакваме голяма част от парчетата в творението да бъдат представени в Mixtape 5 на 13-и май. Всичките издания на артиста, било то в соловия му проект или като част от Swollen Members, са издадени от Battle Axe Records, лейбъл, създаден и управляван именно от Madchild.

Освен със студийната си заетост, Madchild е известен и с тъмното си минало. Въпреки че в момента сценичните изяви на Шейн Бънтинг преминават под знака на изключителна трезвеност, голяма част от творческия живот на канадския рапър минава под сянката на тежките наркотици. Изчистен от няколко години, изпълнителят не е загубил по никакъв начин творческия си хъс и хапливия си език. През 2011 г. той получава забрана за пребиваване в САЩ, заради членството си в рокерския клуб Hell's Angels. През 2015 г. рапърът участва в доста гръмка и продуктивна лирическа война с доскорошното си протеже Snak The Ripper, в която двамата си размениха доста тежки думи и лични обиди, изразени чрез серия от видеоклипове и студийни издания. В битката се включиха доста колеги на двамата канадци, които също нажежиха обстановката в западната част на страната.

Освен Madchild, на сцената ще видим доста силна спойка от български артисти. Wosh MC, Атила и Секта безспорно са три от най-значимите имена на родната хип-хоп сцена у нас. Те ще допълнят изпълнението на канадския гост с редица добре познати парчета и нови интересни импровизации. Селекцията ще е в ръцете на Akasha и Feel. Началният час на събитието е 22:00, а билетите са пуснати в продажба в мрежата на Ticketlogic. Цената им в момента е 15 лв, като в деня на събитието ще бъде покачена на 20 лв.

Facebook: https://www.facebook.com/events/778574462298699/
Билети: https://www.ticketlogic.bg/madchild-mixtap/29406
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар