Hard Bass сцена на Hippielandia Festival


Hippielandia не спират с интересните анонси около тазгодишното издание на летния фестивал. След като бяха обявени основният хедлайнер Dub FX и DnB сцена с LSB и DRS по повод 5-тата годишнина на Future Sounds of Sofia, новите участници в събитието валят един след друг. Още не сме се отърсили от новината за силния techno лайнъп, а от Hippielandia ни заляха с нова доза хедлайнери и интересни участници.

Този път новината е насочена към drum and bass феновете. Някои от тях биха сметнали за "леко" и дори "бавно" присъствието на LSB и DRS. Специално за фетишистите на по-тежки DnB емоции, Hippielandia обявяват чисто нова сцена с по-брутална и агресивна насоченост. Основен архитект на лайнъпа ще бъде Иван Шопов. Той, разбира се, ще се включи в тази част на събитието като COOH, а заедно с него ще видим Gridlok и The Panacea. И ако немският изпълнител и собственик на Position Chrome марката е добре познато име на сцената, то холандският артист е едно от дългочаканите имена по нашите DnB географски ширини.

Gridlok може да се похвали с издания за големи лейбъли като Blackout, Trendkill, Virus, Viper и мн. др. Детайлизираното му творчество може да бъде намерено и в каталога на собствения му лейбъл Project 51. В студиото холандецът би могъл да бъде класифициран като neurofunk артист. Уникалният му дизайнерски подход и нюхът към динамичните творения, придават един класически techstep оттенък в творчеството на Gridlok. Като DJ обаче, ветеранът има напълно различен подход в представянето на парчетата си. Да, сетовете му са пълни с neurofunk "резачки", но в последно време скоростта в сценичните му изяви е на максимума на пич-контролера (около 180 bpm). Това, в комбинация с hardcore мотивите на The Panacea и COOH, е основна предпоставка за пълна задоволеност на всичките DnB вкусове по време на събитието.

Но, освен голямата тройка, на сцената ще видим и трима родни артисти, имащи с какво да допълнят водещите имена в лайнъпа. D-Mental е единият от тях, показващ огромен растеж напоследък. Освен в артистичен план, изпълнителят се развива успешно и като мениджър на лейбъла Mental Disorder Recordings. В стилово отношение D-Mental е непредвидим. От него можем да очакваме всичко, представено без грешка и с висока интензивност. Joy, от друга страна, е един от титаните на hard techno сцената у нас. За да хвърлим малко "клюка" в анонса, можем да кажем, че имаме сведения за DnB проект, стартиран от Joy преди известно време. Soulnd допълва загадката на сцената. На пръв поглед не можем да си представим какво ще прави изпълнителят сред този лайнъп. Но, въпреки че сме свикнали да слушаме по-дълбоките и адинамични селекции на артиста, той винаги може да представи доста по-агресивен подбор на парчета, с който да открие успешно дори и тази hard bass насочена част от Hippielandia Festival.


Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар