Teuf Kulture канят Digital в София


Нека приемем, че повечето от читателите ни знаят кой е Goldie. Но все пак може би има такива, които не са наясно с тази част на музикалния спектър и не са длъжни да познават артистите му. Специално за тях ще кажем, че Goldie е модерен рицар. Да, изпълнителят е член на Британската империя (Member of British Empire, MBE), което му дава етикета "сър" и правото да носи едно от най-престижните отличия, давани от британската монархия. Също така Goldie е собственик на най-дълго съществуващия DnB лейбъл в света - Metalheadz. Goldie е продуцент с над 20-годишен опит, като албумът му "Timeless" отпреди 22 години все още звучи достатъчно модерно и дори се пресъздава на критично бързо разпродаващи се концерти с Heritage Orchestra в най-големите зали във Великобритания. Goldie също така е йога-активист със собствен йога-бранд. Като актьор е участвал в поредицата за Джеймс Бонд и в Гепи. Когато Bjork беше на върха на кариерата си, Goldie беше нейно гадже. Днес 52-годишният Clifford Joseph Price все още е хедлайнър на най-големите събития в света на електронната музика и е един от стълбовете във формирането и поддържането на британската и световната клубни сцени.

Защо говорим за Goldie ли? Просто изброяваме малка част от нещата, които живата икона на клубната култура е постигнал през десетилетията. Музикалната кариера на артиста започва в началото на 90-те и вече е достигнала огромни висини. Goldie е пример за подражание. Въобще, готино е да си Goldie. Но по времето, когато Goldie все още е бил едва "емсито на Kemistry & Storm", на DnB сцената е имало изявени и утвърдени артисти. Един от тях е Digital. Абсолютен пионер. Дългогодишен водещ в Kool FM и артист с огромна и мощна дискография.

Едва в ранна тийнейджърска възраст Stephen Carr открива страстта си към музиката. Прякорът му "Digital" му е лепнат едва, когато е на 14, когато той смайва всички с уменията си в манипулирането на саундсистема. Ashanti Sound system е изградена и поддържана от бащата на артиста, но през 1991 г. той започва да я използва, навлизайки в бързоразвиващата се rave сцена на Острова. Впоследствие Stephen посяга към миксирането, а след това и към продуцирането. Творчеството му обхваща множество епохи и течения, като започва още в зората на зараждащия се в Обединеното кралство jungle. Digital е от артистите, които преминават през "войната на синонимите" между jungle и drum and bass, създавайки своя саунд. Изпълнителят дори посяга и към други бас стиклове като dubstep и neo-dub, вплитайки наученото от ранните си експерименти със саундсистемите с модерните похвати във всяка една епоха на музикалното му развитие.

И до днес Digital не спира да твори и да експериментира със звука. С издания за най-големите лейбъли в бранша и с участия на най-значимите фестивали, Digital все още е в добра форма, въпреки дългите години нощен и студиен живот. На 21-ви април артистът гостува в България по покана на Teuf Kulture. Фракцията, създадена и оперираща основно в Барселона, често се е намесвала на родната сцена. Водени от своя основен български двигател Primitiff, испанците в колектива са били нееднократно в страната. Това не е първото събитие, организирано от екипа в страната, но доколкото се сещаме, това е първата им лична изява от подобен калибър. Събитието ще се проведе в The Laboratory Sofia и е с начален час 22:00 часа. Билетите са вече в продажба на редовна цена от 15 лв.

Освен Digital, на сцената на намиращата се на Сточна гара нова парти локация, ще видим и испанците Egres и Teravito. Egres е от ветераните на сцената и е основател на Jungle Jungle организацията. Под нейната шапка на Иберийския полуостров са канени част голяма част от най-значимите DnB гости. Teravito е от младата генерация артисти с афинитет към миксирането и наскоро започнали опити в продуцирането. От Велокобритания пристига и Flava. Тя също е сред ветераните на британската сцена с множество релийзи и колаборации с големи артисти. Подобно на Digital, тя също е радиоводещ с дълга история, като вече 17 години води свое шоу по Rude FM.  От далечно Мексико идва Chawer, който може да се похвали с релийзи за Anticlockwise и предстоящо издание за друг силни лейбъли, съвместно с Primitif.

Емсита на изявата ще са самия Primitiff, разбира се, и Stormy. От българска страна DJ-те ще са Targy, Monotype, Panega и триото Funk Aesthetics. Така с артисти от 5 държави на 2 континента, Teuf Kulture преставят интригуващ лайнъп с огромен мащаб и заряд. Събития от подобен характер рядко се виждат на нашата клубна сцена, което е добра предпоставка за формирането на страхотен евент. Факторът цена/качество също е на лице, тъй като допирът до цялата тази артистична патаклама струва едва 15 лв!

Facebook: https://www.facebook.com/events/1229882760459944/
Билети: http://www.eventim.bg/bg/bileti/digital-sofia-the-laboratory-455535/event.html

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар