VOLA OPEN AIR 2017 | Първи обявени артисти


Spectrasoul в челото на лайнъпа на поредното издание на събитието


Vola Open Air се завръща през 2017 г.! Както разбрахте от тази публикация, фестивалът на вр. Околчица ще проведе своето поредно издание това лято след планирана едногодишна пауза. В своя начален анонс за кампанията, организаторите обещаха силно чуждестранно сценично присъствие. По традиция, на фестивала участват признати хедлайнъри, най-често от британската сцена, които са подкрепени подобаващо от силна армада български артисти.

Тази година Vola Open Air ще се разпростре върху две нощи, между 28-и и 30-и юли. Първият специален гост на събитието ще бъде британското drum and bass дуо Spectrasoul. Проектът е добре познат на родната публика след няколкото си визити в София и региона. Ексклузивни аеристи на Shogun Audio, англичаните могат да се похвалят и с издания  за компании от калибъра на Metalheadz, EXIT, Critical и др. Дуото може да се похвали с два албума: "Delay No More" и "The Mistress", издадени през 2012 г. и 2015 г. Хитовете им "Light in the Dark" и "Away With Me" са сред най-разпознаваемите DnB произведения от този век. През 2016 г. проектът празнува своите 20 години на сцена и прави нова стъпка в развитието си - създаването на собствен лейбъл Ish Chat Music. Накратко, това са Spectrasoul - първият обявен хедлайнър акт на Vola Open Air 2017.И тъй като основните гости са с DnB насоченост, преминаваме към местните артисти, опериращи в този стил. Единия от тях е Vasquez NZ, който се очаква да бъде поместен в лайнъпа непосредствено около гостите. Въпреки че е поливалентен и успява да смесва всякакъв вид drum and bass, че дори и други стилове, изпълнителят е известен със своя усет към dark liquid течението. Течение, в което едни от основните играчи на световната сцена са именно Spectrasoul. Drumset Vision на Unkle Billy и Julydrummer също имат афинитет към DnB звученето, смесвайки фънки ритми с live барабани в една уникална аудио-визуална концепция.Сред останалите имена в първата вълна от обявени артисти място намират и мултиинструменталистите от дуото Saturated Pixels, стабилно подвизаващи се на местната ъндърграунд сцена. Subfactor ще представят showcase с live сет от MartuTekniq е от тези артисти, които предпочитат да смесват така наречения bass - съвкупност от множество стилове със сходно звучене, сред които са garage house, bassline house, future beat/garage и доста други. Тъй като района на Врачанския Балкан е дал доста силни хип-хоп артисти на родната сцена, стилът ще бъде представен от DJ Oto. Vagabond, от своя страна, ще подсили програмата с breakbeat звучене, с което стиловата палитра става повече от пъстра.

Очаква се съвсем скоро да бъдат обавени още хедлайнъри и местни артисти, които ще вземат участие във фестивала.

Билетите за Vola Open Air 2017 са налични за продажба в мрежата на Eventim. Цената им в момента е 15 лв.

Facebook: https://www.facebook.com/events/191588931329007/
Билети: http://www.eventim.bg/bg/bileti/vola-open-air-festival-braca-brh-okolcica-455870/event.html
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар