Reggae.bg pres. Illbilly Hitec | Live & Loud


Illbilly Hitec са добре познат проект за българската reggae публика. След няколко визити в страната и с концерти в София и Пловдив, формацията се завръща в столицата на 24-и март. По покана на приятелите ни от Reggae.bg, берлинският колектив ще разтърси Live & Loud. В своя трети поход в България, немците ще бъдат подкрепени от две многообещаващи европейски емсита. Това са сънародникът им Longfingah и смятаният за водещо MC в Австрия Kinetical.

Хедлайнърите на събитието са известни като едни от водещите reggaetronic изпълнители в световен мащаб. Основната идея в творчеството на Illbilly Hitec е да примесят reggae звученето с разнородни модерни електронни стилове. В дискографията им личат множество експерименти с хип-хоп, dub и grime звука, като дори продуцентите в проекта посягат към необятния EDM. С два албума зад гърба си и колаборации с редица именити текстописци в бранша, бийтмейкърите от Берлин се превръщат в любимци на световната reggae публика, въпреки че творчеството им смело излиза извън границите на reggae музиката и културата.

Визитата на формацията в София ще бъде подкрепена от двама изключително силни местни селектори. Подгряването ще е в ръцете на BeatOven, който ще раздвижи грамофоните с винилова селекция с разнородна стилова тематика. Афтър-партито ще е задължение на Dub Constructor, който е представител на най-старата reggae организация в страната - Zionlionz Soundsystem. Началото на партито е в 21:30. Билетите са налични за закупуване в мрежата на Ticketlogic.

Facebook: https://www.facebook.com/events/389140634787848/
Билети: https://www.ticketlogic.bg/illbilly-hitec-longfingah-ft-kinetical-at-live-loud-sofia/29313

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар