ReelFeel pres. Jessy Lanza | Sofia Live Club


Jessy Lanza е от онези изпълнители, които правят на пух и прах музикалните ограничения с творчеството си. За своя стил тя самата казва, че е смесица от всичко, което ѝ е харесало на музикалната сцена през последните 40 години. Тя умело смесва R&B елементи с acid house, dub, disco и всякакъв вид електроника, за да създаде своя отличителен минималистичен поп. Кариерата ѝ започва през 2009 г. Музикалното ѝ минало започва с пиано и кларинет, след което започва да следва jazz в Concordia University.

През 2013 г. излиза и дебютният ѝ албум "Pull my hair back", който тотално разбива класациите. Изданието е реализирано от Hyperdub, които преди години преминават от dubstep лейбъл към абсолютен бастион за експерименталните артисти. За марката на Kode9 са издавали артисти като Burial, Biome, The Bug, Joker и множество други изпълнители, обичащи да не задържат творчеството си в определени стилове и етикети. Наскоро за лейбъла дебютира и екстравагантната Doon Kanda, която стои зад част от най-откачените клипове в последните години.

След издаването на "Pull my hair back", критичните Resident Advisor ѝ отреждат 4-то място в техния топ 20 за нови албуми. XLR8R ѝ дават оценка като една от най-добрите нови звезди, а The Guardian я опоределят като най-добрата сред "новите ефирни момичета". През 2016 г. тя дублира броя на албумите си с "Oh No", който отново излиза за Hyperdub. През годините лондонската компания издава редица нейни сингли, както и EP-то ѝ от 2015 г. "You never show your love".

Гласът на Jessy Lanza е в soprano регистъра и умело се комбинира с експерименталното ѝ електронно творчество. За свои музикални идоли в младежките ѝ години тя определя артисти като Missy Eliot, Justin Timberlake, Janet Jackson, Paula Abdul и други. Впоследствие тя открива японската поп сцена с артисти като Haruomi Hosono, Ryuichi Sakamoto и Yukihiro Takahashi, които определя като свои основни примери за подражание. Това, в комбинация с изучаваната от нея богата на импровизации jazz музика, правят основната отливка на нейния експериментален стил, който не спира да се развива и до днес.

На 18-и март ще можем да чуем канадската изпълнителка на живо в Sofia Live Club, като това е второто събитие, създадено със съвместните усилия на заведението и основния организатор ReelFeel. Мероприятието е подкрепено и от Boyscout. Билетите са в продажба от края на януари, като цената им е 27 лв. Началният час на концерта е 23:00, като клуба ще започне да приема посетители в 21:00. Организаторите запазват правото си на промени в началния час на събитието, които ще бъдат отразени от нас своевременно.

Facebook: https://www.facebook.com/events/254353488323231/
Билети: http://www.eventim.bg/bg/bileti/jessy-lanza-live-in-sofia-club-454006/event.html
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар