Jazzanova | YALTA CLUB


Програмата на YALTA CLUB продължава този петък, 24-и март, с нов висококласен букинг. Гости на клуба в края на седмицата ще бъдат диджеите на немската група Jazzanova - Alex Barck и Claas Brieler. Заедно с тях в програмата за вечерта ще чуем и DESY, заедно с High Time и Marten Roberto.

Jazzanova не е особено популярно име в България и точно затова двамата диджеи ще направят дебюта си заедно в България. Alex Barck е гостувал в столицата преди, по покана на друг столичен клуб, но за първи път двамата диджеи на популярната немска електронна група ще се появят заедно пред родна публика. Jazzanova е проект, който вече има стабилно многогодишно присъствие на европейската сцена. Създаден в Берлин от двамата гореспоменати диджеи, в него се числят още четирима големи немски артисти - Jürgen von Knoblauch, Roskow Kretschmann, Stefan Leisering и Axel Reinemer. Шесторката внася експериментаторския си усет в берлинската сцена и разчупва познатите в немската столица техно ритми. Освен проекта Jazzanova, в рамките на който шестимата творят и завъртат nu jazz, chill out и jazz house, през 1997 г. те създават и влиятелния вече лейбъл Sonar Kollektiv, чието име със сигурност сте чували, ако се интересувате от donwtempo музика (или редовно бродите из YouTube за по-интересна и експериментална музика). Двойката диджеи, които ще ни зарадват в петък - Алекс и Клаас - са и най-активните в touring-а от групата. Очаквайте от тях много красив сет, изпълнен с експериментални тракове, които съчетават класически и модерни музикални жанрове.

Заедно с немските хедлайнъри, на сцената в YALTA ще се появи и един български проект - DESY, зад чийто псевдоним застава Деси Андонова, една от известните и обичани дами в българското диджей пространство. Тя ще представи новия си сингъл, "Love", заедно с групата High Time. Това е вторият сингъл от предстоящият ѝ албум, след големия успех на парчето "Easy". Освен тях, зад пулта ще застане и Marten Roberto, който ще завърти сет, конструиран върху албума му "HeartBeat", излезнал през 2015 г. Сетът ще е фокусиран върху дълбоките диско звуци и ще се центрира също така върху трите нови трака, които артистът издаде за Midnight Riot през януари.

Билети ще се продават само на входа. Цената е 20 лв до 00:30 и 30 лв след това.
Очакваме ви!
Share on Google Plus

About Tzvetozar Cherkezov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар