Ivan Shopov & Avigeya - Kanatitsa LP | Release & Album Promo


Спомням си едно интервю с Иван Шопов, в което той споменаваше как на свое участие в Австралия е пуснал част от своето етно-насочено творчество и публиката е останала изумена. Години наред продуцентът показва афинитет към смесването на българския фолклор с електронна музика. Няма как да пропуснем проекта БALKANSKY, който вече има два издадени албума, редица паметни участия в България и международни турнета в най-далечните точки на света. С това етно-насочеността на Иван Шопов далеч не се изчерпва. Формацията InFusion с Теодосий Спасов и редицата му индивидуални проекти редовно показват любовта на артиста към народната музика.

В последните няколко месеца Иван Шопов редовно се изявява с вокалния етно квартет Авигея (Сибина Раденкова, Александра Василева, Ралица Кирилова и Милена Великова). Четирите талантливи дами са редовна част от последните издания на One Man Party, както и от други сценични изяви на мултифункционалния продуцент. Перфектното сработване между петимата артисти, естествено, доведе до появата на съвместният им албум "Канатица". Изданието излиза за Etheraudio Records и съдържа десет музикални композиции.
„Душата на българина живее във вечността чрез народната песен. Желанието ни е да дадем на хората възможност да намерят своята идентичност, слушайки музика, която да звучи съвременно, стъпвайки на бита на нашите прадеди. Голяма моя мечта е да работя с български гласове, а „Авигея“ мечтаят българският фолклор да бъде чут чрез тях от младите хора!“, разказва за албума Иван Шопов.
Канатицата е древен и универсален символ, разпространен в редица различни култури, включително и по българските ширини. Думата се свърза с „крилете“ на безсмъртието, знак с дълбоко послание, носител на вселенските истини за хармония и единство. Канатицата е интерпретация на вечността, преплита женското и мъжкото начало, символизира връзката между миналото, настоящето и бъдещето, свързвайки ги в едно цяло. По този начин албумът изобразява дълбоката символика на вечността, увековечавайки мистерията на фолклора, времето, измеренията, началото и края.

„Избрахме името "Канатица", защото в този древен символ открихме звученето и смисъла на музиката ни. Връзката между миналото и бъдещето в сегашния момент. “, разказва Иван Шопов.

Снимка: Ивайло Петров

За да представят своята съвместна колаборация, Иван Шопов и Авигея ще излязат за пореден път заедно на една сцена. Това ще се случи на 18-и март в Пространство 108, като концертът ще бъде част от поредицата One Man Party. Освен тях, част от събитието ще са музикалният гений Теодосий Спасов, постоянно активният DnB продуцент Даян Куцаров (L 33) и Стоимен Стоянов (NOCKTERN). Началният час на изявата е 22:00, а билетите вече са пуснати в продажба в мрежата на Ticketportal и магазин "Яко".

Facebook: https://www.facebook.com/events/693669830810674/
Билети: http://ticketportal.bg/podujatie_search.asp?ID=44124

Специалното CD с изданието може да бъде закупено в деня на самото събитие. Нетърпеливите могат да поръчат албума онлайн:

http://shop.ivanshopov.com/product/ivan-shopov-avigeya-kanatitsa-cd-pre-order


Използвани материали от: EventEase
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар