Dubfiles, Mellow Mood и Forelock в София през април | MIXTAPE 5


През годините Club MIXTAPE 5 винаги е бил отворен за провеждането на силни reggae събития. Свои партита в заведението са провеждали голяма част от родните формации, банди и артисти, като почти всяко едно от мероприятията са се радвало на огромен интерес от страна на публиката. Посланието на ямайската музика винаги е било силно в клуба, като за това са се стараели огромен брой местни артисти и мощни световно признати хедлайнери. Освен като място, отворено към колаборации с всички местни reggae-насочени организации, управата на заведението редовно успява да покаже, че познава доста добре тенденциите в това музикално направление. В локацията редовно се провеждат събития от подобен род, които се организират от самия клуб. Последното от тях беше визитата на италианския титан Alborosie и бандата му. След няколко седмици, по покана на MIXTAPE 5, в голямата зала ще се изявят Dubfiles и Mellow Mood.

Mellow Mood е италианска reggae формация, създадена от близнаците Jacopo (Jacob) и Lorenzo (LO) Garzia. Впоследствие двамата започват да работят с редица италиански артисти и дуото бързо прераства в банда. След няколко промени в състава си, Mellow Mood намира своята постоянна петица, в която не са правени ротации в последните няколко години. Освен LO и Jacob, част от бандата са Giulio Frausin (бас и вокали), Antonio Cicci (барабани) и Filippo Buresta (клавири). В историята си групата има цели пет албума. През 2009 г. те излизат на световната сцена с LP-то "Move!", последвано от редица сингли и видеоклипове. През 2012 г. издават албума "Well well well", след което идват "Twinz" (2014 г.) и "2 the World" (2015 г.). През 2009 г. печелят състезание на значимия reggae фестивал Rototom Sunsplash и оттогава насам се сматат за една от най-силните reggae банди в Италия и Европа. Сред най-запомнящите им парчета са "Dance inna Babylon" и "Only You", които радват десетки милиони фенове на музиката им в YouTube.Paolo Baldini, известен повече с проекта си Dubfiles, е един от най-известните европейски dub архитекти. През годините той е работил с най-големите изпълнители в бранша на "стария континент", с което се доказва като бийтмейкър и продуцент. През 2009 г. той продуцира първия албум на Mellow Mood, с което се превръща в шестия член на бандата и в основен техен riddim конструктор. Оттогава насам пътищата на Dubfiles и Mellow Mood се преплитат по такъв начин, че днес вече те се разглеждат като хомогенна музикална субстанция.

Forelock е един от силните reggae вокалисти в Италия. През годините той е част от изданията както на Dubfiles, така и на Mellow Mood. Той ще подкрепи Paolo Baldini и компания в София и ще внесе още повече чар към изпълнението на хедлайнерите. Mellow Mood от своя страна ще бъдат представени от близнаците Jacob и LO (китара и вокал, двамата), както и от басиста Jules (Giulio Frausi). От българска страна на сцената ще видим неуморимния селектор Lazy Face с поредния му винилов сет, както и мощните вокалисти Zafayah и Jahmy Youth. Билетите са в продажба в мрежата на Eventim. Началният час на събитието е 22:00, а датата е 6-и април.

Facebook: https://www.facebook.com/events/1852332061722316/
Билети: http://www.eventim.bg/bg/bileti/dubfiles-mellowmood-forelock-club-mixtape-5-456767-456767/event.html
Цена на входа в деня на събитието: 20 лв
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар