Diass - 11 years on stage | YALTA CLUB


Не веднъж и два пъти сме ви говорили за Diass. Той е един от най-успешните български артисти на електронната сцена и от малкото родни имена, които са разпознаваеми и в чужбина. На 31-и март в столичния YALTA CLUB той ще отпразнува едновременно 11 години на сцена и 1 година на бранда си No Orders.

Diass е псевдонимът на Пламен Василев, който започва да се занимава с електронна музика на крехката 12-годишна възраст. Подкрепян от баща си, който е бил в топ 10 на българските диджеи по онова време, Пламен започва да показва талант зад пулта, а скоро и в студиото. Кариерата му върви стремглаво нагоре, но не само заради суровия му талант, а и заради усилия в образованието - Diass има заложени 6 години в музикално образование, както и 5 години по продуциране, студио и саунд инженеринг. Това се отплаща многократно, защото артистът вече има издадени три дългосвирещи албума, както и релийзи за някои от най-големите лейбъли в индустрията като 303lovers, Incorrect Music, Hotfingers Recordings, HUSH Records и много др. Много от траковете му пробиват в топ 100 на Beatport Tech House, като "The Sub Track" успява да достигне топ 40 в един от преработените му варианти.

Както знаем, напоследък електронната сцена работи така, че колкото и добър диджей да си, винаги ще останеш в сянката на някой с по-малък талант зад пулта, но по-голям такъв в студиото. Истинският хляб е в баланса между продуциране и диджействане и един съвременен артист трябва да бъде поливалентен, за да успее. Diass е от точно този тип артисти. Освен стабилната дискография, Пламен може да се похвали със сериозни постижения зад пулта. Той е печелил два пъти първенства за диджеи, както и наградата Най-добър нов диджей в България. Международното признание не закъснява и Diass започва да пробива на Запад, като редовно пуска на гигове в Македония, Испания, Гърция, Холандия, Русия. Преди само месец той участва в конкурса за микс на Boiler Room и спечели участие във форума им в Мадрид, където присъстваха някои от най-качествените хаус и техно артисти в Европа. В последно време той започна да участва и в събития на YALTA CLUB, като беше съпорт на диджеи от ранга на Paco Osuna и Adrian Hour.

Но това явно не е достатъчно за амбициозния Diass. В последните две години той пламенно развива концепцията си No Orders, с която иска да надгради клубния живот в страната, и в частност във Варна. С изключително качествен и премерен букинг, брандът успя да се развие плавно и да спечели феновете в морската столица на своя страна. След партита със Serge Devant, Blond:ish, Demarzo, Kintar и Doctor Dru, това лято ни очакват още страхотни изненади. Вече има и обявена дата за Opening партито на No Orders - 19 май. То ще се проведе на познатото място в Palm Beach, Варна, а името на гостът все още се пази в тайна, но можем да ви кажем, че е от изключително високо качество.

Но преди това празнуваме 11 години Diass и 1 година No Orders в YALTA! Датата е 31-и март, входът е 20 лв, а събитието е с лимитиран капацитет, така че побързайте. Нужно е да споменем, че след седмица в Ялта ще се появи и Special guest - но кой е той ще разберем само на място.

Follow & listen to DJ DIASS
www.facebook.com/djdiass
www.soundcloud.com/djdiass
www.beatport.com/artist/dj-diass/249951
Share on Google Plus

About Tzvetozar Cherkezov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар