Be Electronic pres. Astronaut KRU SoundSystem (RO) | HUNT


Още от зората на dub музиката, тя се е разпространявала със саундсистеми. Редица ямайски формации и техните ръчно изработени колони са дали своя огромен принос за израстването на dub като отделен стил. Впоследствие звученето се пренася в САЩ и Великобритания, където предава от вдъхновението и знанията си на редица клубни стилове, повечето от които са актуални и до днес. Британците успешно поемат Sоundsystem знанието и го доразвиват, след което вълната се разпростира в Западна и Централна Европа. Днес понятието "Soundsystem" има редица значения и мисии. Едно от тях е желанието да се разпространява музика, която не може да бъде чута никъде другаде.

Именно на това са заложили от формацията Be Electronic. Със своя нюх към множество музикални направления, организацията рекламира успешно редица стилове, бидейки съществена част от нощния живот в страната. За своето поредно събитие фракцията обединява сили с румънската бригада Astronaut Kru Soundsystem. Арена на събитието ще бъде HUNT, а в стиловия подбор за вечерта ще се срещнат стиловете dub, ragga tekk, drum and bass и позабравеният у нас ragga jungle (или само jungle, за да бъдем максимално коректни).

Румънската саундсистема ще бъде представена от цели двама артисти. Това са Kukilla и Burner Greene. Двамата са заедно на родната им underground сцена от 10 години. През 2007 г. те сформират Astronaut Kru Soundsystem, което и до ден-днешен е най-голямата активна саундсистема в страната. В селекцията на двамата могат да бъдат чути огромен брой стилове. За тях като артисти музиката няма година на издаване и успяват да пресъздадат "остарелия" звук по такъв начин, че всички около колоните да се забавляват до припадък. Be Electronic, от своя страна, ще бъде представена от Sechnia и Fall Monke. И ако за Sechnia можем да предполагаме, че ще заложи главно на DnB, то Fall Monke се е доказала като специалист в tekk, dub, DnB & jungle направленията.

Специални гости на събитието ще има и от българска страна. Това ще са абсолютния drum and bass властелин Targy, който вече 18 години е сред основните колони на родната DnB сцена. Надали има наш читател, който да не знае, че именно той е единият от създателите на HMSU. С доста пo-reggae насочено звучене ще се изявят и Jungle Alien и NRG_D. Ако вокалистът е добре познато име на родната DnB общественост, то Jungle Alien е сред все още непознатите персонажи в направлението. Продуцентът е родом от Македония, но в последно време твори в България. Той често се забърква с местни солидни текстописци, с които създава типично jungle звучене. Сред тези творци е именно NRG_D, като двамата готвят множество съвместни колаборации, които се очаква да ни залеят съвсем скоро.

Датата на събитието е 25-и март, а мястото - HUNT. Входът е символичен - 5 лв. Възможни са изненади в лайнъпа, стига да има достатъчно парти-маратонци, които да им се насладят.

Facebook: https://www.facebook.com/events/2045838672309397/
Билети: Входът се заплаща на място

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар