Alex Clare представя нов албум в София


Геният на британския артист Alex Clare ще се прояви на 24-и април в София. Гостуването на артиста в Студио "Орфей" е по покана на Reel Feel и е свързано с представянето на новия албум на твореца в България. Това ще бъде и закриващото събитие в програмата на Reel Feel за пролетта, след като организацията застана зад провеждането на концертите на Wax Tailor, Jessy Lanza и предстоящата изява на Oddisee в Sofia Live Club.

Наскоро преминал своето трето възрастово десетилетие, Alexander George Clare започва нова страница в своя личен живот. Изпълнителят решава да приеме ортодоксалния юдаизъм Baal teshuva като своя религия в средата на миналото десетилетие. В свое интервю артистът споделя, че не е отишъл на среща с продуценти, тъй като тя противоречала с неговите вярвания и попчитането на Шабат (евреите не работят и пътуват в събота или на религиозни празници). Въпреки че тази негова стъпка е поставила под въпрос неговото ранно развитие като музикант, изпълнителят съумява да балансира развитието на кариерата си с духовното си израстване. През 2015 г. той дори се мести със семейството си в Йерусалим, където живее и твори в момента. Тази промяна идва почти едновременно с нова роля за Alex в личен план - тази на съпруг и баща.

Тези промени в личния живот на артиста го вдъхновяват да създаде своя трети студиен албум "Tail of Lions". Името на изданието произлиза от една еврейска поговорка, гласяща „По-добре да бъдеш опашка на лъв, отколкото глава на лисица“. Чрез този албум Alex Clare се сбогува със своя стар дом Лондон и показва новия път, по който артиста е тръгал. В творбата са засегнати наболели общественозначими теми, но най-вече проповядва вяра, смелост и упоритост, като същевременно показва новия облик на музиканта. Самото произведение изпълнителят записва миналото лято, заедно със своя приятел Chris Hargreaves от Submotion Orchestra. Творението им отнема три месеца, като те записват "Tail of Lions" на борда на тясна канална лодка в Източен Лондон.


Изданието съдържа 10 трака и се характеризира с типичната за Alex Clare симбиоза между музикални инструменти и електронни ритми. "Tail of Lions" звучи с dubstep, electronica, soul, trip hop и rock елементи. Върху цветните инструментали изпълнителят разказва нови истории за нещата от живота, вплитайки личния си опит с лирична фантастика. Цялата магия на новото му творчество, подкрепена от хитовите му парчета като "Too Close" и "War Rages On", ще може да бъде усетена на 24-и април в Студио "Орфей". Билетите за събитието са вече в продажба, в мрежата на Eventim, като моментната им цена е 50 лв.

Facebook: https://www.facebook.com/events/1812970812302503/
Билети: http://www.eventim.bg/bg/bileti/alex-clare-live-in-concert-sofia-studio-orfe-939843/performance.html
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар