ReelFeel със силна програма през пролетта


ReelFeel е от музикалните организации, които обичат да разчупват клишетата, вместо да залагат на сигурното звучене. В календара им до момента са се срещали експерименти като live techno група, jazz артисти, hip-hop изпълнения, примесени с много funk, soul и afrobeat. Компанията дори посегна към grime, малко преди той да стане нашумял стил у нас. Въпреки експериментите, с които ReelFeel изненадват българската публика, събитията им винаги се радват на огромен интерес от страна на местната публика. Което, само по себе си, е страхотен знак както за музикалната сцена у нас, така и за правилното отношение на организацията към по-интелигентната публика в страната.

След като по покана на ReelFeel в София са били артисти като Asian Dub Foundation Soundsystem, Toddla T, Akua Naru, Electro Guzzi, Finn Johannsen, DJ Kentaro, Bonobo, Nicolas Jaar, Gregory Porter и много други, от организацията предлагат плътна и наситена програма за феновете си през 2017 г. В рамките на два месеца (март и април), в София ще гостуват четири доказани изпълнители, които със своите разчупени концерти ще допълнят по прекрасен начин интересния каталог с гости, доведени в България от ReelFeel.


Първият гост за годината ще бъде французинът Wax Tailor. Това не е първата визита на артиста в София - през 2011 г., отново по покана на ReelFeel, той изнесе концерт в Sofia Live Club. Изпълнителят отново бе обявен като хедлайнер на ReelFeel събитие през миналата година, но за съжаление концертът му не се състоя. Новата дата за визита на артиста е 16-и март. Подкрепен от своята live група, Wax Tailor ще изпълни парчетата от своя пети студиен албум, като гостуването му в България е именно част от турнето, посветено на представянето на новото му произведение. Домакин на събитието ще бъде отново Sofia Live Club, които са съорганизатор на събитието. Билетите за концерта са налични за продажба в мрежата на Eventim.


Два дни по-късно (18-и март) пак в Sofia Live Club ще гостува Jessy Lanza. Разчупеният електронен звук на изпълнителката представлява смесица от електроника, минималистичен поп, nu disco, funk и house. Върху нестандартните си музикални експерименти, Jessy добавя своя красив глас, пречупен и моделиран в унисон с електронните ѝ бийтове. За музиката си тя казва, че е смесица от всичките ѝ любими парчета, издадени през последните 40 години. Събитието се организира от ReelFeel и Sofia Live Club, с подкрепата на Boyscout. Билетите вече са пуснати в продажба и са налични в мрежата на Eventim.


След двете събития от средата на март, програмата на ReelFeel в Sofia Live Club ще бъде продължена на 7-и април с визитата на Oddisee. Един от най-актуалните хип-хоп изпълнители в момента пристига в България, за да представи своя нов албум "Beneath the surface". Заедно с вокалиста, на сцената ще видим първокласни музиканти, които го подкрепят в неговото турне. Подобно на предишните две събития, билетите и за визитата на Oddisee се разпространяват от Eventim.


Силната пролетна програма на ReelFeel се закрива на 24-и май с концерта на Alex Clare. Той ще се състои в Студио "Орфей". Британският изпълнител, подкрепен от своята музкална формация, ще представи най-новия си албум "Tail of Lions", който излезе в продажба преди няколко дни. Не бива да се съмняваме, че Alex Clare ще изпълни и нашумялото си преди години парче "Too Close", както и повечето си силни хитове, смесващи рок и блус с електронни стилове като dubstep и drum and bass. Билетите за шоуто са налични за купуване от Eventim.

Повече информация за четирите събития очаквайте съвсем скоро, когато ще обърнем внимание на всяко от тях в индивидуално.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар