ReelFeel | Wax Tailor & Band | Sofia Live Club


Кариерата на Wax Tailor започва през 1990 г. в Париж, когато той започва да води хип-хоп предаване в местно радио. По това време той създава и собствена група - La Formula. В последствие артистът започва да става все по-разпознаваем със своите хип-хоп експерименти, които изпъкват със силни рими и интересен подбор на инструменталите. През 1998 г. Jean-Christophe, както е рожденото му име, стартира свой собствен лейбъл. В началото марката Lab'Oratoire издава основно неговата банда La Formula, но впоследствие се ориентира и към други силни артисти на местната и европейската сцена. Следват и първите му колаборации със шведската група Looptroop (ремиксът на "Deep Under Water"). Не закъсняват и първите стъпки на изпълнителя в сферата на trip-hop музиката, която набира висока скорост във Франция в края на ХХ век.

Днес Wax Tailor има 5 издадени студийни албума. Последният от тях излезе съвсем наскоро и в момента се представя от артиста със европейско турне. Благодарение на ReelFeel, София е част от тази обиколка, като французинът ще се завърне в столицата ни на 16-и март. За запознаването на родната публика с парчетата от "By Any Beats Necessary" хип- и трип-хоп диджеят ще бъде подкрепен от своя собствен live band. Групата ще бъде в България в пълен състав, което ще допринесе за по-качествено потапяне във водите на дълбокото творчество на Wax Tailor. Освен прясно издадените парчета, ще можем да чуем на живо и някои от добре познатите хитове на французина, излeзнали както в предишните му четири албума, така и в редица издания в неговата близо 30-годишна кариера. Събитието ще се проведе в Sofia Live Club, като с него ще се стартира тройната пролетна колаборация между заведението и ReelFeel.

Повече за пролетната програма на ReelFeel можете да намерите в тази публикация

“Издаването на нов албум винаги е микс от емоции. Едновременно усещаш облекчение, но и очакване на момента, в който ще представиш резултата от месеците усилена работа пред публиката. Горд съм с това, което създадох и съм благодарен на артистите, които ми се довериха и ми позволиха да реализирам идеите си. Надявам се албумът да се хареса от феновете, с които ще се срещнем съвсем скоро. Нямам търпение да видя реакциите им на живо.“ - Wax Tailor

Билетите за шоуто са в продажба в мрежата на Eventim. Цената им в момента е 30 лв. Билетът не гарантира седящо място. Стартът на събитието ще бъде даден в 22:00. Организаторите запазват правото си да променят началния час при необходимост.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар