HMSU представиха двама нови членове


След като навърши пълнолетие, родната Drum and Bass организация HMSU реши да направи промени в своя състав. Въпреки постоянното развитие на марката, такава стъпка не е правена от повече от десетилетие. Кратката история на крюто, показва, че началото (далечната 1999 г.) е дадено от двамата съоснователи Targy и Acidtrip, с подкрепата на Lucy. Третото име в екипа е EXo, а малко след него към списъка бива добавен и Konspirator. Няколко години по-късно, паралелно развиващите се независими артисти Ogonek & COOH биват приобщени към организацията, а последният член на Hard Music and Sound United е Mocks, присъединил се през далечната 2005. За 18 години (12 от които с непроменен състав) седемчленната формация изиграва съществена роля във формирането на родната DnB сцена (с нейните положителни и отрицателни черти), а членовете на екипа издават за част от водещите международни лейбъли или създават собствени паралелни организации (като MMUUZZAA на Targy, Mirizma на EXo, ABCD на COOH и Metafiziq на Ogonek) и силни индивидуални проекти.

На 10-и февруари, близо 12 години след последната промяна в състава си, HMSU приобщиха още два големи местни артисти към мощната си организация. Така в момента крюто наброява цели девет души, като последните двама бяха обявени на първото парти от типа "HMSU Локалка" за годината. В петъчната вечер на споменатата дата, в арт пространството ДНК някои от вече утвърдените имена в организацията допълниха лайнъпа на събитието. Основният фокус в него бе насочен към двете нови имена във фракцията, които се пазеха в тайна до самото начало на събитието. Въпреки че тази промяна се случи малко след 18-ия рожден ден на HMSU, планирането ѝ датира от повече от две години. В този период бяха избрани двете имена, които със своите действия и популярност биха се вписали в дълго непроменяния екип на водещата DnB организация в страната.


Въпреки че в DnB средите двете нови имена бяха обществена тайна, до последно в on- и offline пространството левитираха доста грешни предположения. Но, както HMSU, така и запознатите със ситуацията, успяха да опазят информацията секретна до последния момент. Малък жокер бе даден със задната част на флаера на събитието (снимката по-горе). От него си личи, че под номер 8 във формацията застава водещият български DnB продуцент в момента - L 33. С издания за Addictive Behaviour, ProgRAM, Titan, Citrus, Lifted и много други, роденият във Велико Търново артист се превърна в един от най-обещаващите млади таланти на сцената в световен мащаб. След като през 2015 г. подписа ексклузивен договор с Eatbrain, Даян намери своето заслужено място сред топ DnB продуцентите и то на едва 20-годишна възраст. Класата на изпълнителя е личала на част от най-силните международни DnB събития, като той дори придоби статут на абсолютен хедлайнер дори и в участията си на местна почва. Доста от тези участия са били именно на сцената на HSMU, което не изненадва никого в избора на организацията за своя осми представител.

Артист №9 във фракцията е вечно активният роден продуцент Faith. През годините той създава редица силни организации, които дават своето влияние на местната DnB сцена. От близо 10 години част от най-посещаваните събития в София са организирани именно от Underground Warfare, като през 2015 г. паралелно с организацията се появява и лейбъл. С вече 10 издания зад гърба си и обявен 11-и проект, Warfare Recordings доби популярност и в международен план. Основен двигател в тези две начинания е именно Faith, подкрепян от двамата си близки приятели Techdown и Pandemic. Именно те тримата сформират проекта Funk Aesthetics, който скоро ще дебютира и с участие извън България, което ще се случи в родината на DnB музиката - Великобритания (повече информация за събитието ще дадем скоро). Faith е познат артист и от редица събития на HMSU. Преди години той печели ежегодния Mix Contest преди Broken Balkanz, което му отрежда място в почти всички летни събития от подобен характер. В последните няколко издания на "феста" (както е познат Broken Balkanz сред DnB феновете), Георги дори се изявява и като stage manager. Това е поредно доказателство, че изпълнителят е запознат с механизма на действие на организацията и би бил страхотно попълнение към състава ѝ.

С тази своя стъпка HMSU прибави в редиците си най-разпознаваемия роден артист на международната сцена в момента, както и един от най-обичаните местни таланти, които не са били част от организацията. Пожелаваме и на двамата успешно развитие във водещата DnB фракция!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!