Gorgon City разтърсиха столичния клуб Carrusel


Едни от най-известните хаус продуценти от Великобритания гостуваха в събота на клуб Carrusel в София. Участието бе част от турнето Kingdom, с което дуото представя новия си едноименен албум на публиката в Европа. Ето как протече второто им гостуване в България.

Вратите на клуба отвориха в 22 часа и тъй като прецених, че за толкова известно и комерсиално име клубът ще се напълни, реших да вляза отрано. Досега никога не бях влизал в клуб Carrusel, затова ще отделя няколко думи за заведението. Клубът има и своите плюсове, и своите минуси. Определено осветлението бе твърде силно и ярко за клубно хаус парти. Не е нормално да можеш спокойно да четеш книга в клуб. Другата ми критика към управата би била, че има твърде малко отворено пространство за танцуване. Там където няма маси и сепарета, има барове. Да, но би трябвало да има заделено място и за дансинг. За съжаление, такъв нямаше и присъстващите 400-500 души се бутаха, за да не се настъпват.

От друга страна, Carrusel се бяха справили отлично в други отношения. Озвучаването бе повече от перфектно - рядко съм попадал в заведение на два етажа, в което в която и да е точка и на двата етажа да се чуват и ниските, и високите звуци идеално. Поздравления за sound инженерите. Другото нещо, което ми направи много добро впечатление, бе обслужването. Момчетата и момичетата зад бара и между масите, както и хостесите и момчетата на гардероба бяха усмихнати, приятни и професионални, точно каквото трябва да бъде обслужването в един качествен клуб.

Но да преминем към същинската част. Хората, които нямаха резервации за маса или сепаре, бяха настанени на баровете, където се паркирах и аз, поне докато не се освободи повече място за танцуване. От предишния ми опит с публиката, която името Gorgon City привлича в България, имах подозренията, че дори половината им сет няма да е минал, преди клубът да се изпразни. Точно това се случи. Въпреки че започнаха в 1:30, още около 2:30 поне 15-20% от публиката си бе тръгнала, а след 3:30 този процент нарасна до поне 50%. Причината е ясна. Поради фактът, че Кай и Мат имат изключително популярни и въртяни по мейнстрийм радиата и телевизиите хитове, масата хора, които бяха дошли да ги чуят, явно очакваха точно такава музика. Оглеждайки се, човек можеше постоянно да наблюдава физиономии на хора, на които им е скучно и не знаят какво точно да правят на тази музика. Чуха се оплаквания дори в събитието във Facebook. А защо?

Защото Gorgon City направиха един наистина качествен клубен сет, изпълнен с хаус и техно, който нямаше нищо общо с триминутните им комерсиални вокални продукции. Дори когато пускаха някое от големите си парчета като Imagination, те бяха в преработени клубни варианти, а не в кратките им оригинали. А сетът въобще не беше центриран върху тези парчета. Основната част на сета беше тяхна собствена и чужда качествена хаус и техно продукция. Чуха се парчета на Audion, Dubfire, Anna, Kölsch, Adrian Hour, Weiss, Green Velvet, Eats Everything, Damian Lazarus, Ninetoes и т.н, и т.н. Все парчета от изключително качество. И всеки, който се е поинтересувал да разбере какво всъщност пускат лондончаните на своите диджей сетове, не беше никак изненадан, че двамата редуваха своите хитове с много по-тежки клубни парчета. Много хубав сет с подобно звучене пуснаха и миналия път, когато бяха тук, на фестивала ХипиЛандия.

В заключение мога да кажа, че в тричасовия си сет Gorgon City не предложиха нещо изненадващо, но затова пък бе много, много качествено. Клуб Carrusel също е много приятно място и може да се бетонира като локация за много силни събития, стига да отвори малко пространство за танцуване и да намали леко силата на лампите. Така или иначе, изключително доволен съм от вечерта и силно се надявам много скоро отново да имаме възможност да чуем Gorgon City на родна земя.
Share on Google Plus

About Tzvetozar Cherkezov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар