Dixon изнесе рецитал по електронна музика в YALTA


Миналия петък в столицата се състоя едно от най-вълнуващите партита в последно време. Гост на Takeover поредицата в YALTA CLUB бе диджей номер едно в последните четири години - Dixon.

Влизането бе приятно, както винаги. В Ялта умеят да ти покажат, че си добре дошъл, особено ако си редовен посетител. Фейсконтролът е много учтив, но ако се държиш по крайно неадекватен начин - безкомпромисен. Веднъж след като влезеш в клуба и минеш през гардероба, където красиви усмихнати момичета ти пожелават приятно прекарване, се насочваш към Room 1. Там в 2 часа, по традиция за YALTA, щеше излезе Dixon. Преди немецът да се качи зад пулта обаче подгряващ бе резидентът на клуба Liubo Ursiny. Малкото хора, които бяха решили да дойдат по-рано, се забавляваха под мекия саунд на Урсини, който явно изчакваше клубът да се понапълни, преди да вдигне темпото. 

Към 1 и 30 в Room 1 вече имаше около 350-400 души, което е съвсем прилично за Takeover събитие и би запълнило капацитета на Room 2. За съжаление, в доста по-широката голяма зала, ситуацията изглеждаше малко по-тъжна. Тъжна, защото в България сме свикнали на изключителна подкрепа на ъндърграунд звученето от публиката, но когато коронованият четири пъти крал на тази музика дойде, нито веднъж клубът не се е пръскал по шевовете. За съжаление българският клъбър все още има нужда от израстване, за да успее да оцени красотата на различните видове електронна музика.

Но да се върнем към ревюто. Dixon се появи точно в 2 часа и започна дългия си сет с по-леко звучене, типично за B-sides на релийзите на Innervisions. В първият половин час се чуха много приятни тек хаус парчета с трайбъл елементи или меки вокали. Малко по-късно немският гений започна лека-полека да вдига сериозно оборотите и започна да разтърсва новореновираната зала с чудовищни тракове, като този:Диджей номер едно продължи с редуването на тежки и интелигентни тракове с по-леките парчета с трайбъл звучене. Редно е да кажа, че въпреки че съм изслушал де що има в YouTube, Soundcloud и Mixcloud на Dixon, за трите часа от сета му, за които бях в YALTA, не чух нито едно парче, което да знам по име. А всеки трак бе по-добър от предишният. Dixon много ясно показа на публиката в България защо точно е най-добрият в света - дори неговите собствени фенове често нямат представа какво пуска, камо ли име, лейбъл или продуцент. Ако се опитате да използвате Shazam, за да добиете представа, то програмата или ще откаже да открие трака, или ще ви намери парче, което има 200 views в YouTube от продуцент, чието име никога не сте чували. Ето това е Dixon и ето защо е най-големият диджей в последно време.

Тъй като на следващата вечер също щях да присъствам на качествен хаус и техно сет, трябваше да приключа посещението в лабораторията на Dixon в 5 сутринта. Не знам до колко точно е пускал германецът, но знам, че всяка секунда от неговия сет си е заслужавала. Дано следващият път, в който той гостува у нас, в залата да има 1500 души.
А за финал, малко видео от събитието:

Share on Google Plus

About Tzvetozar Cherkezov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!