4 партита с 10 хедлайнери и над местни 20 артисти в една вечер | Review

Ето как екипът на Low Frequencies проследи наситената със събития вечер на 18-и февруари

18-и февруари беше една от датите, които предложи на меломаните в София една наситена и изпълнена със страхотни събития програма. 4-членният ни авторски колектив обаче не изпита почти никаква трудност да проследи най-важните моменти в повечето от мероприятията. Да, естествено, не успяхме да минем навсякъде и да чуем всичко, но поне се постарахме да обходим по-голямата част от периметъра на активните столични локации.


Още с началото на вечерта обаче, ние имахме мисия да проведем поредното издание на нашето Low Frequencies Radioshow в ефира на Радио "Реакция". С Руми бяхме пред сградата на Журналистическия факултет на СУ в 8:15 (е, добре де, тя беше там от 20:00), подготвени с добре подбрана селекция и почти точна програма за целия 90-минутен ефир. Бяхме се постарали, тъй като си бяхме поставили за задача да проследим историята и развитието на dubstep музиката. Чрез немиксираната ни селекция се стремихме да обходим всички по-значими моменти от формирането на стила, споменавайки повечето от големите артисти и лейбъли на сцената, подплатявайки думите си със специално селектирана музика. Почти се справихме. Докато се лутах през YouTube плейлиста и заплануваните си кратки монолози, Руми се стремеше да поддържа новосъздадения ни Instagram профил активен. 

A post shared by Low Frequencies (@low.frequencies) on

След 90-минутен ефир, записът бе прехвърлен на работния ни mail. Изчистихме студиото и се запътихме към първата локация в списъкът ни за вечерта - Yalta Club. Тъй като предаването ни приключи малко след 22:00, имахме малко време преди старта на събитието. Около 23:00 вече бяхме в клуба. Малко по-късно към нас се присъедини и Зарко. Да, изглежда, три четвърти от целия ни наличен авторски колектив в момента бяха ситуирани в едно заведение. Затова, естествено, имаше и причина. Най-старият клуб в България и най-качественият клуб в региона празнуваше своя 26-и рожден ден и намаше как да устоим на поканата им да присъстваме на събитието. След сърдечно посрещане и настаняване дойде време да се насладим на откриващата селекция на ветеранът DJ Rady, който подгря публиката преди 5-часовия сет на Sandy Rivera.

Малко по-късно със Зарко се отправихме към изхода, оставяйки Руми да държи събитията в Yalta Club под око. Колегата ми пое по своя път към Fabrica 126, където Tranc3motion също празнуваха своя втори рожден ден. Специално за събитието бяха поканени Orkidea и Allan Morrow. Моя път ме отведе към НДК, където на 20 метра една от друга, организациите Metafiziq Recordings и Conjure бяха във вихъра на своите започнали преди повече от час събития. Алекс вече беше проследил началото на партито на родния drum and bass лейбъл. Ogonek и компания бяха поканили Adi-J и W.P.L в Club HUNT. След кратка визита в заведението се отправих към съседната локация ДНК. Там вече звучеше сета на първия хедлайнер на Conjure за вечерта - dubspeeka. Предстояха изявите на Egbert и Keith Carnal, както и на силния български съпорт.

Така за една вечер скромният ни откъм численост екип успя да покрие цели 4 събития с общо 10 хедлайнери и над 20 български артисти. С носталгия към зимния Horizon и в ранна подготовка за лутането между сцените на летните фестивали обходихме огромен периметър и посетихме четири различни заведения. В следващите статии ще споделим впечатленията си от своеобразния зимен фест, който си спретнахме, като всеки от нас ще сподели мислите си за събитията, които е посетил. Тъй като това е прекалено много материал за четене, ви предлагам да чуете записа от последното ни radio предаване. За час и половина се разходихме през историята и настоящето на dubstep музиката. Може да ви се стори интересно, дори и ако не сте фенове на стила.

Приятно слушане!Автор: Добри Андонов

1 2 3 4 5 6

 
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!