Силен Underground уикенд в Mixtape 5 в началото на февруари


През годините сме свикнали да виждаме всичко в Mixtape 5. В повечето случаи клубът работи с външни промоутъри, които допринасят за стиловото музикално разнообразие на заведението. Били сме свидетели на вечери, в които публиката на паралелни събития в A и B-Side изобщо не кореспондира една с друга. Също така сме били свидетели на случайни или не цели уикенд поредици в една и съща стилова насоченост. Това ще се случи и в средата на февруари, когато в две поредни вечери (10-и, петък и 11-и, събота) ще станем свидетели на две поредни силни Underground събития. Да, точно така! Свикнали сме от време на време да посещаваме Techno и House изяви в заведението, но не и с такава честота и от такъв мощен калибър.


Друг интересен факт около Underground уикенда в Mixtape 5 ще е това, че двете събития се организират от две напълно независими една от друга организации, които от своя страна правят своя абсолютен дебют на музикалната сцена в страната. В събота ще се състои първата изява на отганизацията Deviant Nights, които канят легендата на британската хаус и техно музика Darren Emerson. Събитието е свързано с премиерата на втората част на култовия филм Trainspotting у нас. Както споменахме в радио предаването ни от 7-и януари (в края на публикацията), саундтракът на първия филм е доста Techno насочен, но с типичните за британската сцена елементи на електроника и брейкбийт. Именно затова организаторите са решили да подарят на феновете както на филма, така и на муъзикалния жанр една вечер с една трета от триото Underworld, което стана популярно покрай филма и саундтрака му, особено с вечното парче Born Slippy .NUXX. Освен Darren Emerson, зад пулта в Mixtape 5 ще видим две огромни имена за Techno сцената у нас - създателите на METROPOLIS Jassen Petrov и DJ Steven.


В момента цената на билетите за събитието е 19 лв в мрежата на Epay Go и Eventim. След изчерпването им, стойността им се покачва на 24 лв.


Ден по-рано (10-и февруари) ще бъде дебютът на Filter Events. Името и логото на организацията вече се показаха на HippieLandia Club Event в Techno частта на мероприятието. За тяхното първо събитие, организацията се е спряла на доста интересен артист - SNTS. Мистериозният артист вече е превзел огромна част от големите клубни градове в Европа с Live изпълненията си. Ред е и на София, където маскираният изпълнител ще бъде подкрепен от Birben, Pachumir и Martu. Цената на билетите е 17/20 лв в мрежата на Eventim, като промоционални пропуски могат да бъдат намерени в магазин Яко на стойност 15/17 лв.


Повече информация за двете събития ще бъде дадена в отделни публикации.

Още Techno публикации: ТУК

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар