Trainspotting night w/ Darren Emerson | Mixtape 5


На 11-и февруари в Mixtape 5 ще се проведе събитие, което ще ни даде възможността да чуем някои по-малко популярни в България електронни стилове. Гост на чисто новите промоутъри deviant nights ще бъде големият британски диджей Darren Emerson, а концепцията на вечерта ще бъде свързана с излизането по кината на продължението на култовия филм Trainspotting.

Trainspotting е филм, с който много от нас израстват в средата и края на 90-те години. Спечелил призът за най-добър шотландски филм в историята, той е от рядката порода гениални творби, които се харесват едновременно и на най-взискателните критици, и на най-непринудените филмови фенове. За този резултат, освен страхотната режисура на Дани Бойл и брилянтната игра на някои от най-добрите шотландски актьори в наше време, заслуга има и невероятният саундтрак. И точно тук правим връзката с госта на събитието Darren Emerson.

По времето, когато Trainspotting излиза, Emerson е част от британското денс трио Underworld. Той е един от главните виновници за успехът на групата в средата на 90-те години, тъй като след привличането му в редиците им, проектът започва да бълва хит сред хит. Два от тях са включени и в саундтрака на филма, с което известността на проектът експлодира буквално за един уикенд. Култовото парче "Born Slippy (NUXX)" достига номер 2 в класацията UK Singles, но по-голямото признание идва през 2004 г., когато читателите на изданието Mixmag го поставят на четвърта позиция в класацията си Best dance track ever. Експерименталното му звучене го кара да звучи свежо и приятно и до ден-днешен, за разлика от много от по-старите ретро денс тракове. А един от създателите му, Darren Emerson, ще дойде да пуска на 11 февруари в Mixtape 5.От този успех досега кариерата на Emerson е преминала през много предизвикателства. След три успешни албума с Underworld, той напуска проекта през 2000 г. и започва своята соло кариера. В следващите 17 години той се налага като сериозен диджей с магнетично присъствие, но истинската му сила е в селектирането. Минавайки от progressive house през techno, trance, experimental, breakbeat, та чак до electronica, неговите сетове са изпълнени с различно звучене, каквото не чуваме често у нас. Особено мелодичността на progressive house и progressive trance стиловете е нещо, на което рядко имаме възможност да се насладим в България, където techno и tech house са най-почитаните жанрове. Това е причината визитата на Darren Emerson да ни въодушевява толкова много и да сме убедени, че вечерта ще бъде запомняща се.

Заедно с британския гост зад пулта в Mixtape 5 ще застанат две от най-големите имена на родната техно сцена - Steven и Jassen Petrov. Много пъти сме ви говорили за тях, покрай отразяването на партита на организацията Metropolis и сме сигурни, че всеки читател вече е запознат с творчеството им. Новото име за вечерта е това на дуото Eternal, зад което стоят Калоян Колев и Теодор Кръстев. Двамата са от първите членове на организацията Under_Construction, която набира все по-голяма популярност в ъндърграунд средите в България. Ще може да чуем сетовете им в B-Side на Mixtape 5.

Ограничено количество промоционални билети на цена от 19 лв. могат да бъдат закупени в OMV, The Mall, Epay Go, всички каси на EasyPay и мрежата на Eventim. След изчерпването им редовната цена ще е 24 лв. Билетът важи и за двете зали в Mixtape 5.
Share on Google Plus

About Tzvetozar Cherkezov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар