SNTS ще залее с тъмнина Mixtape 5


Връщаме лентата няколко месеца назад, за да се спрем някъде през есента на 2016 г. Тогава започна масираната кампания за промотиране на HippieLandia Club Event, която постави един голям въпросителен знак в полезрението на по-наблюдателните фенове. Ако DnB залата на клуба носеше името Bass Romance (парти поредица на EventEase), откъде идваше името на втората зала - Filter? Няколко дни след ноемврийското събитие мистерията бе разгадана, като Filter Events обявиха стартирането на нова Techno насочена организация в България, която издаде и специалния гост на първото си събитие. С това обаче мистерията не само, че не се разгада, ами още повече се засили.

От новата организация споделиха, че първият им гост ще е SNTS, с което възникнаха още много въпроси. Като цяло артистът е доста непознат за българската сцена, но за негово щастие, звездата му грее с пълна сила в Централна Европа. Или, в случая със SNTS, звездата е по-скоро черна дупка, която не грее, а засмуква всичко около себе си. Но и в двата метафорични случая говорим за мощно присъствие. С редица сетове за уважавани стрийминг платформи, силни участия в Boiler Room и тежко присъствие зад пулта, SNTS успява да привлече към себе си все повече почитатели на тъмното Underground Techno. Едва от 5 години на сцената, немецът притежава аура, която приковава вниманието на феновете върху визията и творчеството му.

Колкото до самият артист, да, той е непознат на родната сцена. Но не заради ниската компетентност на публиката у нас или заради незаинтересоваността на хората за творчеството на SNTS. Не. По-скоро самият артист страни от широката популярност и всеобща известност. Празна Facebook страница, минимално присъствие в онлайн пространството и почти пълна липса на интервюта и медийни изяви засилват загадъчността на диджея. Самият той предпочита да покрива главата си с широка качулка, под която крие плътна маска. Дрехи с тъмни нюанси и още по-тъмна музика - това е, което се забелязва от SNTS. Целият имидж на артиста говори за абсолютна дискретност и потайност на личността, оставяйки музиката да говори сама за себе си.

Изпълнителят ще гостува в София на 10-и февруари, а за да е още по-мрачна обстановката около него, арена за изявата му ще бъде малката зала на Mixtape 5. Както знаем, там тъмнината може да се поддържа доста лесно, което е предпоставка SNTS да се чувства комфортно в любимото си мрачно измерение. Причина за визитата му е предстоящото издаване на новият му албум Losing Sight, който е наследник на предходните Chapter 1, 2 и 3 за собствения му едноименен и предимно винилен лейбъл. Освен продукцията му за SNTS Records, немецът е издавал за лейбъли като Horizontal Ground, Edit Select Records, Sacred Court и редица други. 

Около специалния гост в лайнъпа ще бъдат други трима не по-малко интересни артисти, представители на местната сцена. Музикалната енциклопедия Birben ще покаже своята любов към techno музиката и ще демонстрира тъмни сили, достойни за уважение дори и от специалиста в науката SNTS. martu e live act и продуцент от София, който би бил страхотно допълнение към гост-артиста (който също предпочита live изпълнения). Pachumir, от своя страна, допълва мистиката на събитието, особено в онлайн пространството, където няма негова официална страница.

Билетите за събитието са налични в мрежата на Ticketportal, като цената им е 17/20 лв. Малко по-ниска е стойността на билетите от категория "Ранно Пиле", които се продават срещу 15/17 лв само в магазин Яко (ул. "Граф Игнатиев").

Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/173134639816093/
Filter Events: https://www.facebook.com/filtereventssofia/
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!