Nordic Soundscapes vol. 2 идва в средата на януари


Nordic Soundscapes е вечер, изцяло посветена на скандинавската музика. Второто издание на поредицата предстои да се състои на 21-ви януари. В Tell Me Bar (ул. Иван Вазов), а музикалната селекция ще е съсредоточена върху творчеството на редица артисти от Норвегия, Швеция, Финландия, Исландия и Дания. Северноевропейските държави са дали на световната музика имена като Röyksopp, Trentemøller, Prins Thomas, Little Dragon, Lindstrøm, Múm, Bjork, GusGus, Lykke Li, Kasper Bjørke, и още много други. Някои от тях сме слушали вече на живо в България, а GusGus бяха част от лайнъпа на страхотния нов фестива HippieLandia. Стиловете за вечерта ще преливат от Indie, Pop към мелодичен House, експериментално Techno и типичната за региона Dark Electronica. Селектори ще бъдат martin и Sayulke, които ще ни преведат през музикалните ландшафти на Скандинавския полуостров.martin е по-скоро меломан, споделящ музикалния си вкус, отколкото DJ и селектор. Той е основният двигател зад пловдивското artnewscafe и е основен виновник за интелигентния музикален подбор в заведението. Също така изпълнителят има участие в плейлиста на онлайн радиото LMEY. Зад пулта martin има силен микс, в който се преливат множество стилове и подстилове. Запален по скандинавската музика от доста време, артистът познава музикалните  течения в региона до съвършенство. А като към това добавим и факта, че винаги успява да улови и да манипулира настроението на публиката, очакванията към вечерта стават повече от позитивни.Sayulke е част от аудио-визуалния проект Мелформатор, който си спомняме доста добре от изявата им на HippieLandia Festival. Въпреки, че е фен предимно на добре композираното електронното звучене, изпълнителят има доста широк поглед върху всички аспекти на танцувалната скандинавска музика. В артистичен план Sayulke е по-скоро воден от емоцията, отколкото от някакви правила в музиката. Сетовете му са безгрешни и съобразени с предпочитанията на публиката.


С този артистичен подбор, Nordic Soundscapes vol. 2 предвещава да бъде едно експериментално събитие, което ще мине през доста различни емоции и музикални усещания. Началният час на събитието е 22:00, а входът ще бъде 5 лв. Повече информация можете да намерите и във Facebook:

https://www.facebook.com/events/1289518234441544/


Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!