Fedde Le Grand | Yalta Club


Yalta Club са от организациите на българската родна сцена, които с дългогодишен упорит труд са си извоювали обичта на публиката, а с нея и правото да канят редовно големи имена, които сякаш безпроблемно винаги пълнят залите с хора. Едно от тези имена е и следващия гост на клуба, Fedde Le Grand. Холандецът е от най-големите любимци на мениджмънта и на българската публика, а от своя страна той самият редовно изказва благодарността си и показва обичта си към нея.

Не е особено трудно да се предположи, че някои от имената, които Yalta редовно канят - Fedde Le Grand, Mark Knight, Hernan Cattaneo, Victor Calderone и прочее, ще бъде гост в клуба през февруари. Все пак това е месеца на рождения ден на организацията и всяка година те го отпразнуват със своите приятели. Повече за официалното парти за рождения ден на Yalta ще може да четете в следваща публикация, но засега казваме, че празненствата ще започнат още на 11-и с партито с Fedde Le Grand.

За самия диджей няма нужда да говорим особено много. Той е идвал тук толкова много пъти и всеки един от тях е привличал толкова много публика, че едва ли някой все още не знае името му или няма информация за кариерата му. Извън тези баналности, по-скоро е редно да се отбележи невероятната връзка, която холандецът има с българската публика. Не веднъж и два пъти той е отговарял на въпроси в интервюта, че най-добрата публика, пред която е пускал, е България. Не веднъж и два пъти е разказвал, че единствено тук той усеща, че може да се отпусне и да пуска така, както иска. Затова и Yalta Club винаги го канят за многочасови сетове, без подгряващ диджей преди него. За разлика от бързите фестивални сетове, които доминират индустрията в наши дни, в България той идва и пуска 5-6 часа спокойно. И това му позволява да премине през всеки стил хаус музика - от progressive през tech, future, garage, та чак до electro и bigroom. И докато негови колеги в различните спектрове на хаус музиката редят трак след трак еднотипни парчета, той смесва цялата тази плеяда от жанрове, включително techno и minimal понякога, и прави знаменити сетове, които притежават и енергия, и дълбочина, и възходи, и спадове, както и мелодична вокална емоционалност. Често тези негови сетове са истинско съвършенство.

В България Fedde не е идвал от това лято, но всъщност завръщането му в Yalta е чакало доста по-дълго от това. Последно големият холандец пуска в клуба срещу СУ на 28.02.2014 г. - преди цели три години. Тогава той дойде за клубното си участие с редовния си колаборатор MC Gee и взриви нощния живот на София. Все още помним невероятния жест, който направи Fedde за това си участие:

"Един от най-известните диджеи в света идва с ексклузивен клубен сет в Yalta Club на 28-и февруари. FEDDE LE GRAND се завръща в България, но този път не по покана на Yalta Club, а като подарък към Yalta Club! Хаус диджеят реши да отмени няколко участия, за да може да се включи в празненствата по случай рождения ден на култовата Yalta, която сам признава е сред любимите му клубове в цял свят."

Какво повече бихме могли да кажем за този невероятен човек?

Съпортът от българска страна ще бъде от резидента на клуба Runo. Билети ще има единствено на вход на цена от 30 лв. Фейсконтролът няма да допуска видимо неадекватни хора. Междувременно все още имате шанс да гласувате за Yalta Club в анкетата на DJ Mag за Top 100 Clubs. Възползвайте се от възможността да пратите най-добрият клуб в България на възможно най-високата позиция тук.
Share on Google Plus

About Tzvetozar Cherkezov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!