Третата Зимна DnB Дандания ще се проведе под протекцията на Батман


"Дандания" е българска дума, означаваща "шумно поведение на публично място", вземайки под внимание описанието в Уикиречник. Поредицата Drum and Bass Дандания подкрепя това твърдение напълно. Стартът на проекта беше шумен. През лятото на 2014 г., в Маймунарника няколко родни артисти се събраха, за да дадат началото на една наистина успешна поредица. Заведението бе препълнено от бас ентусиасти. Няколко месеца по-късно, в самото начало на 2015 г. , упражнението бе повторено, но в по-малък и закрит мащаб. Този път потърпевша беше "хижата" на зимния Маймунарник, която едвам издържа наплива от желаещи да посетят събитието.

Така се роди Зимната Drum and Bass Дандания, която (подобно на Лятната) стана ежегодно явление. Тази година обаче Маймунарникът не отвори "хижичката". Страницата на заведението мълчи относно предстоящи събития и по всичко изглежда, че локацията ще стартира своето ново начало съвсем скоро. Това обаче постави организаторите на Данданията пред предизвикателството да се търси ново място. За щастие такова бе избрано - столичното арт пространство Artarea.

Заведението се намира в самия център на София (ул. Раковска) и се ръководи от интелигентен мениджмънт и опитен персонал. Забелязахме локацията на две събития с различен характер. Първото бе All Night проект на двама от членовете на Under_Construction, а второто - 6-ия рожден ден на Радио Реакция. И в двете си по-дълги визити в арт пространството се убедихме, че то притежава висока звукова мощ, достатъчно място за танцуващи хора, добре зареден бар на разумни цени (второто качество е доста важно за DnB парти), chill зона за релакс от звука и доста други плюсове. Най-големи адмирации обаче спечели фактът, че заведението е под протекцията на Батман, което си личи от доста елементи в декорацията.

Датата на събитието ще бъде 28-и януари, а началният час 22:00. Входът ще е на стойност 3 лв, което е доста ниска цена за събитието, според нас. Зад пулта ще видим някои добре познати имена от предишните Дандании. The Seismologist и Metastasys са основните двигатели на събитието, а до тях вече няколко пъти заставаха Faith и Hydrashock. За първи път в концепцията ще видим Soulnd, с което списъкът с артисти се изчерпва.

След като знаем всички детайли около мероприятието е добре да маркираме датата 28-и януари в календара и да очакваме старта на поредната DnB Дандания.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар