Swift Gap pres. Futuristica Night @ ДНК (17.12, 22:00)


Swift Gap Events са една от организациите на българската електронна сцена, до които не сме имали достъп до момента. Благодарение на Илиян Мартинов (познат още като Илиятора), установихме контакт с членовете ѝ, който се надяваме да ни донесе една нова и запомняща се колаборация. Колкото до Swift Gap, те са съвсем ново име за сайта ни, но далеч не са ново име на сцената. С поредицата от събития "Среднощен експрес" (партита във влак) и Infected Halloween, марката е обърнала внимание на нова концепция в своя календар.

Първото събитие от поредицата Futuristica ще се проведе на 17-и декември в столичното арт пространство ДНК. Въпреки, че основният фокус на събитието ще бъде насочен към музикалната част, пъстротата на вечерта няма да се изчерпи само с това. Към няколкото силни сценични акта ще бъдат добавени арт инсталации. Организаторите добавят и правило за дрескод, което да повиши футуристичността на атмосферата на събитието. Всички гости трябва да бъдат облечени с "дрехи от бъдещето". Колкото до самите музикални представления, те също се очакват да бъдат доста нестандартни.

Може би най-познатото име в програмата е това на Ogonek. Пионерът на Hard DnB сцената в България ще представи интригуващ сет, в който ще се опита да смеси звученето на тежкият Bass със засилена Techno експерименталност. През годините сме чували доста сетове на артиста, в които той е представял по-разчупен звук. Но никога не сме си представяли Валери в чак толкова нестандартна светлина.

Друг артист от Metafiziq Recordings, който ще видим на сцената, е младежът Spazm. Той е част от по-мелодично насочените изпълнители в лейбъла. Преди няколко месеца той създаде последното издание в по-леката част на Metafiziq - Metalight. Очаква се Spazm да представи и съвместните си тракове с младата етно изпълнителка Dia, която също е част от събитието. Колаборацията между двамата изпълнители датира от доста отдавна и до момента е довела до няколко силни трака, сред които е и издаденият през 2015 г. "Егея":Сред изпълнителите в списъка с артисти е и Deep House диджеят Vadjarov, който е познат на хаус екипа ни от партитата на GoGuide и The Famous Grouse. Zinda от своя страна се определя повече в направлението Future House, докато Moustache Love можем да определим като един електронен джазмен, смесващ всякакви видиве модерна и ретро музика. Algorithm е House DJ, познат на сцената като един от доскорошните резиденти на Culture Beat, както и като част от (вече бившата) агенция No Heads Bookings.

Събитието е насрочено за събота, 17-и декември и ще е с начален час 22:00 часа. Достъпът ще се заплаща на място и ще е на стойност 10 лв до полунощ и 12 лв - след това. Споменахме за изискването за футуристичен дрескод. Събитието е с цел да съберат на едно място всякакъв род артисти от различни направления на съвременното изкуство. Ако искате да се впуснете в една различна музикална нощ, която да преобрази представите ви за музика, това е събитието за вас. Заповядайте и бъдете футуристични!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар