InterSOLAR: NYE Sofia 2016


Едно нещо винаги е липсвало на българската електронна сцена и това е сериозно събитие на Нова година. Това е един от малкото празници, които се съблюдават по едно и също време по целия свят, което значи, че всеки букинг, който се направи по това време, е по-труден от обикновено, защото всеки клуб, фестивал или локация иска артист от най-висока класа за своето новогодишно парти. В последните години това убягваше от възможностите на българските промоутъри. YALTA CLUB бе един от организаторите, които се опитваха да поставят столицата ни на картата с дестинации за Нова година, канейки Mark Knight за специален 7-часов сет преди две години и Danny Howells за специален новогодишен Takeover в навечерието срещу 2016 г.

Е, чакането приключи.

YALTA CLUB ни канят на най-голямото по рода си парти за Нова година в България - InterSOLAR: NYE Sofia 2016!


Топ промоутърът на българската електронна сцена тази година предпочете да обвърже новогодишното парти със Solar концепцията си, замествайки по този начин Solar Christmas. Това е и причината празненството да е с толкова различна концепция от миналогодишното, което бе в подземието на клуба, в изключително интимна атмосфера и задушевна обстановка. Сега се местим в Арена Армеец и ще чуем три от най-големите имена на световната техно сцена.

На 31-и декември на родна земя се завръша една от най-големите легенди на световната техно музика, Richie Hawtin! Слабичкият британец едва ли има нужда от представяне (нещо, което пиша за пореден път в статия за парти на Ялта, но явно букингът им просто е страхотен), тъй като е една от най-енигматичните фигури в техно движението, а статиите за него и екипа му, представящ на хиляди фенове всяко лято ENTER. концепцията, са под път и над път. "Чичо" Ричи, както е известен сред много от феновете му в България, последно бе тук през лятото на 2014 г., отново по покана на Ялта. Тогава той дойде с целия си M_NUS Showcase, водейки и двама от приближените си диджеи - Fabio Florido и Paco Osuna. И двамата стават все повече и повече любимци на българската публика, гостувайки няколко пъти оттогава, а не малка вина за това има и приносът на големия британец. Освен ENTER. концепцията му, която е от водещите в световен мащаб клубна парти вечер, Hawtin е известен и с двата лейбъла, на които е основоположник и лидер - M_NUS и Plus8. И двата лейбъла са от най-големите в сферата на жанровете techno, minimal и microhouse. Чрез промотирането на артисти през лейбълите и парти концепциите си, Хоутин е изградил мрежа от приятели диджеи, която включва имена като Loco Dice, Paco Osuna, Bella Saris, Chris Liebing, Dubfire, Fabio Florido, Marco Carola, Gaiser, Matador, Hito и Nicole Moudaber. Всяко едно от тези имена е познато на българските фенове, точно защото YALTA CLUB са викали всяко едно от тях. Е, този път, навръх Нова година, ще ни зарадва гуруто - самият Richie Hawtin!

Вторият act, който са ни приготвили от менидмжънта на Ялта, е един от най-желаните в коментарите и анкетите, които те пускат във Facebook. The Martinez Brothers са двама братя, родени и израснали в Бронкс, Ню Йорк, и запалени по музиката още от малки. Въведени са в света на музиката от баща им, който също така купува и първия им DJ пулт. Още много млади, те навлизат в полезрението на хаус легендата Dennis Ferrer и той започва да им помага и да ги промотира. По-късно той ги вкарва и в собствения си лейбъл и им урежда първият резидент гиг в Ушуая, Ибиза. А оттам тръгват само нагоре. Колаборациите им с имена като Seth Troxler и Jamie Jones ги поставят твърдо на картата на най-големите имена в хаус музиката, съсредоточавайки се върху клубният дийп и тек хаус, но често пускайки и техно. Двамата американци нямат строги предпочитания в музиката и могат винаги да ни изненадат дори с някое хип-хоп парче. Президвикателността на сетовете им ги прави от най-интересните имена на световната сцена и им носи позиция номер едно в класацията Top 20 DJs of 2014 на респектиращото британско издание Mixmag. Брататя ще направят своя дебют в България на 31-и декември, веднага след сета на Richie Hawtin.

Третият, и закриващ, act от новогодишното шоу е вече познат на българските техно фенове. Италианците от Tale of Us, които, както и The Martinez Brothers, винаги са сред най-желаните имена, се завръщат на родна земя. Те направиха дебюта си преди почти две години, в рамките на Solar Easter 2015, по покана на Ялта - и тотално взривиха тълпата. Италианците направиха най-силният сет за вечерта, а по мое лично мнение - и за цялата година. Родени в Торонто и Ню Йорк, двамата се местят в Милано като малки, където се и запознават, а по-късно, вече като дуо, се пренасят в Берлин. В немската столица започват да попиват от регионалния техно полъх, който определено се усеща в стила им на продуциране и миксиране. Но усетът им за влагане на емоции в музиката им е несравним. Медиите за електронна музика бързо усещат колко специално е това дуо и започват да наричат стила им "романтично техно". А всеки, който е чувал с каква лекота си играят с извивки и с каква плавност се леят синтовете им, би се съгласил с това определение. Със сигурност Карм и Матео имат много почитатели тук, които ще ги чакат за втория им гиг в София на 31-и декември.

Междувременно излезе и още официална информация от YALTA CLUB за провеждането на събитието. От столичния клуб изкараха официална информация за програмата на събитието, след като доста хора се учудиха как би могъл Ричи да пуска едновременно в София и в Берлин на Нова година (което е честа практика за диджеите с частни самолети). Ето я и програмата:Билети има все още в продажба в мрежата на Eventim.bg и в OMV, The Mall и YALTA CLUB на цена от 70 лв. Вратите отварят в 20:00 часа, а Richie Hawtin започва в 22:00 часа, като посрещането на Нова година ще стане с него зад пулта. Tale of Us ще закрият около 5-6 сутринта. Заплащането ще бъде с познатите фест карти на банка ДСК.

Очакваме ви!
Share on Google Plus

About Tzvetozar Cherkezov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар