Scary Music се завръща с пето издание след дълга пауза


Scary Music е поредица от партита, която се заражда преди няколко години като съвместна концепция между двамата най-влиятелни DnB артисти по това време Ogonek & COOH. Поредицата представлява 7-часов сет в изпълнение само на двамата артисти, което запалва редица младежи по тежкия Drum and Bass. През 2013 г. се провежда последното, 4-то издание на Scary Music, което слага край на концепцията за неопределен период от време.

В края на месец ноември Scary Music ще се завърне, за радост на огромен брой почитатели на тежкия звук. Събитието се възражда от единия от създателите му - Ogonek. В петото издание на поредицата ще видим цели четирима артисти, всичките от които са част от Metafiziq Recordings. За откриването на събитието ще се погрижи Ruji, който винаги е готов да покаже красотата на тежкия Drum and Bass на жадните за този вид музика фенове. Закриващ сет ще направи Old School специалистът Ctrl+J, който изглежда ще укроти страстите преди закриването на събитието.

Основният фокус в Scary Music vol. 5 ще е насочен към "The Dark Corridors". Това е заглавието на новия албум, излизащ под шапката на Metafiziq Recordings. Зад създаването му застават създателят на лейбъла Ogonek и румънският му колега Freqax. Чрез изданието двамата балканци ще се опитат да "разкажат" на слушателите накои свои лични истории от края на социалистическия режим в региона. Историите понякога ще злучат плашещо, дори зловещо. Други пък ще са безнадеждни и потискащи. Но всичките ще са закърмени със спомените за "червения" режим. Детството на двамата изпълнители минава именно под този строй, от който те помнят огромните сиви бетонени жилищни сгради, които покриват ландшафта на София и Букурещ. Чрез студийни похвати, характерни за "източния" Drum and Bass двамата артисти ще се опитат да отвеят сивия облик на панелените постройки чрез силата на мощния бас и да покажат стартирането на новото начало за двете балкански страни, така, както го помнят. Албумът "The Dark Corridors" се очаква да излезе в началото на 2017 г. и ще бъде представен абсолютно ексклузивно в удължената основна част на Scary Music vol. 5.

Мероприятието ще се проведе в Underground Studio/Gallery, което е ново място за Drum and Bass изяви. Все пак, за редовните ни читатели това е известна локация, характерна с добра акустика, широко пространство и доста добър звук. Входът ще се заплаща на място, като стойността ще бъде 10 лв.

Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/119453645198055/


Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!