Nocktern с концертна премиера на No Sugar Added


Nocktern е съвсем нова банда, която се появява преди четири месеца като квартет, сформиран да подгрее Kayo Dot по време на концерта им в Mixtape 5. Бандата представя съвременно звучене с класически инструменти, като творчеството им варира между стиловете, използвайки похвати, характерни за Downtempo, Trip Hop, New Jazz и класическата музика. Основен композитор зад творчеството на групата е стоящият зад Them Frequencies Стоимен Стоянов. Той е и пианист в квартета, като освен него четворката запълват Лоран Пеш (контрабас), Шарл Гиро (цигулка) и Иван Андреев (барабани).

На 2-ри декември Noctern ще представи своето първо издание, наречено 'No Sugar Added'. Премиерата ще се осъществи в Първо студио на БНР и ще бъде своеобразен завършек на тазгодишното издание на Alarma Jazz Fest. Гост изпълнители в албума са Mytrip и Apemen, а изданието ще се разпространява на твърд носител (CD и касета). В студийната обработка на "No Sugar Added" е замесен и Иван Шопов.

В концерта ще вземе участие и Mytrip, който е един от най-силните Ambient и Drone артисти в страната. Съвсем наскоро излезе и дългоочакваният дългосвирещ албум на артиста, озаглавен Filament LP, който представихме със статия в сайта ни и с интервю в радиопредаването ни. Друг проект, който ще видим на сцената на 2-ри декември е Saturated Pixels, които се отличават с творчество, базирано върху стиловете ambient, experimental, wave, post-punk и psychedelic. За визуализациите ще се погрижат SpartArt, които са специалисти в комбинирането на течности, пигменти и различни материали, което им помага да сътворят страхотни зрителни ефекти.

Все още няма информация за билетите и техния начин на разпространение, но се очаква това да бъде изяснено съвсем скоро.

Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/1243657072371590/
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар