METROPOLIS pres. Sven Väth World Tour 2016


След грандиозния дебют на родна земя на Rødhåd, METROPOLIS се завръщат със следващото си огромно парти - този път в Inter Expo Center. Гостите ще са Slam, Maurizio Schmitz и легендарният Sven Väth, а партито ще е част от турнето на големия германец Sven Väth World Tour 2016.

Не мисля, че Sven Väth има нужда от каквото и да е представяне. Може би най-колосалното име на техно сцената, редом с Carl Cox. "Папа" Свен е част от електронната музика вече повече от 30 години и е един от истинските пионери в движението. Печелил е три пъти най-престижната награда за техно диджей - Best Techno DJ на DJ Awards, нареждайки се сред имена като Carl Cox, Richie Hawtin и Mauro Picotto. Истински визионер, Sven е един от създателите на техно движението в Германия, чието влияние усещаме в музиката на всеки артист, зародил се в немската школа - от Ben Klock през Marcel Dettmann, та чак до Tale of Us. Въпреки това папа Свен е уважавана фигура не само в техно средите, но и сред феновете на транс и хаус теченията. Една от живите легенди, чийто еквивалент можем да търсим единствено извън електронната музика, тъй като в нейните рамки такъв просто няма.

Миналата година дойде поредното признание в кариерата на Sven Väth. Pete Tong избра него сред петимата диджеи, които да направят по един специален микс за най-голямото радио шоу за електронна музика в света - The Essential Mix. Петимата в тази EM Master Series бяха Erick Morillo, DJ Shadow, Jose Padilla, Sven Väth и кръстникът на хаус музиката Franckie Knuckles, за съжаление посмъртно. Миксът на папа Свен бе гениален, както винаги. По-долу публикуваме линк към него.

Sven Väth - BBC Radio 1 Essential Mix Masters Series 2015-07-04

В България Sven Väth е един от най-обичаните диджеи, които бига могли да пускат тук. Идвал е много пъти, по традиция поканен от METROPOLIS, с които през годините е изградил изключително добри взаимоотношения - също като Carl Cox, John Digweed и много други големи диджеи. Партньорството им започва през далечната 1998 г., когато Sven Väth за първи път пристига в България и взривява над 8000 души в столицата. След това първо пристигане, METROPOLIS са канили Sven Väth цели 10 пъти, като последната му визита бе миналата година по същото време в зала "Христо Ботев". За наша радост, този път изборът на локация е много, много по-сполучлив и ние горещо се надяваме промоутърът да започне по-редовно да се спира на Inter Expo Center като локация за партитата си.

Подгряващите диджеи започват с името на Maurizio Schmitz. Той е полу-италианец, полу-германец и изцяло техно меломан. Започвайки кариерата си в началото на деветдесетте, той получава първия си резидент гиг в "Labor" Club в Мюнхен, а по-късно прекарва осем години като резидент диджей на „FrequenzBerater“. След 2008 г. се мести във Франкфурт, където започва работа в лейбъла на големия Sven Väth - Cocoon Recordings, един от най-влиятелните лейбъли в света. Тази платформа го изстрелва нагоре в полезрението на масовата техно публика, тъй като редовно подгрява на партитата на папа Свен. Така кариерата му се развива все повече и повече и той вече е лесно разпознаваемо име на немската техно сцена.

Slam са последните гости на събитието. Дуото е родом от Глазгоу, където започва и кариерата им през 80-те. И те, както Свен, са част от електронната сцена от над 30 години - първо като часто от хаус движението в Обединеното кралство, а после и едни от организаторите на английската техно експлозия. Спомогнали страшно много за развитието на сцената в Шотландия, те са били част от организацията на най-големия фестивал в държавата - "T in the Park", а също така са и създателите на две от най-големите месечни клубни вечери в света - "Pressure" в SWG3 и "Return to Mono" в Sub Club. Очакваме с нетърпение сета им, тъй като по традиция немската и английската техно сцени имат съвсем различни визии за дълбочината и тъмнината на техно музиката. Сблъсъкът между тези две сцени вероятно ще бъде изключително интригуващ.

Датата е 02.12.16 г., локацията е Зала 1 на Inter Expo Center, а билети все още могат да се намерят на цена от 35 лв. в мрежата на Eventim.
Share on Google Plus

About Tzvetozar Cherkezov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар