LOCO DICE | YALTA CLUB OPENINGСлед дълго чакане, столичният YALTA CLUB най-сетне обяви официалния Opening на сезон 2016/2017. Въпреки че промоутърът имаше малки мероприятия в клуба, както и две големи събития в Arena Armeec - Armin Only: Embrace и Halloween 2016, сезонът не бе официално открит - нещо, което обикновено се случва във втората половина на септември или началото на октомври. Е, чакането приключи и два месеца по-късно, на 03.12.16 г. в YALTA CLUB се завръща голям международен диджей. Този път това ще е любимеца на българската публика Loco Dice.

Loco Dice е име, което няма никаква нужда да hype-ваме. Едва ли има български техно меломан, който да не е присъствал на негово парти, камо ли да не е чувал за него. Германецът е един от най-честите колаборатори на YALTA CLUB, присъствайки редовно в програмата им. Въпреки това, вече повече от две години не се е появявал по родните ширини. За последно бе тук в рамките на Solar Summer 2014, когато взриви CACAO BEACH с усета си за миксиране на тъмен минимал, чувствено и артистично техно и тежките ритми, характерни за немската сцена. 

Основател на международно признатия лейбъл Desolat, заедно с Martin Buttrich (който също бе тук наскоро, по покана на YALTA CLUB, в рамките на Takeover), той се стреми да нашари музиката си с влиянието на различните култури, от които се чувства част - Германия, като родна страна и Тунис, като страната, от която пристигат родителите му. Същата концепция се наблюдава и в работата на Desolat - артистите пристигат в студиото отвсякъде по света и лейбълът промотира културната диверсификация на музиката. Започнал като хип-хоп диджей и преминал по-късно през хаус музиката, Loco Dice не е изоставил електронните си корени. Все още в сетовете му могат да бъдат чути заигравки с известни тракове от различни жанрове, които допълнително подсилват концепцията за толерантност между културите, включително между различните видове електронна музика.

Освен него, зад пулта ще застанат двама от резидентите на клуба - Liubo Ursiny и Philip Chernikov. Двамата са редовните подгряващи и закриващи на всички техно-ориентирани събития на YALTA CLUB. Последно чухме Liubo Ursiny на Halloween 2016, когато за пореден път представи качествен opening set, преди да предаде пулта в ръцете на големия Victor Calderone.

Билети този път няма да има, а пропуски ще се заплащат единствено на вход. В последната година YALTA се опитва да въведе ред в електронната култура на столицата, взимайки пример от редица големи институции в Европа. Поради тази причина facecontrol-ът също ще бъде стриктен, така че не пристигайте в твърде неадекватно състояние. Също така съветваме да стигнете до клуба по-рано от обикновено, тъй като се очаква голям наплив на посетители.
Share on Google Plus

About Tzvetozar Cherkezov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар