HippieLandia Club Event: Българският съпорт


В самото начало на лятото EventEase изненадаха всички с концепцията си HippieLandia. Поредицата бе стартирана с двудневен фестивал в парка до Летище София и представи творчеството на доста големи звезди в света на Drum and Bass, House и Techno, както и по-нестандартната електронна музика. Всички смятахме, че следващото издание с това име ще се проведе през лятото на 2017 г., но от EventEase пак показаха, че имат скрити козове в ръкава. Както разбрахте от тази статия, организацията се е заела с провеждането на HippieLandia Club Event, което ще се състои на 12-и ноември в Club Mixtape 5. Мероприятието този път ще е еднодневно, но отново ще се съсредоточи върху "разчупената" и "изправената" електронна музика. В по-голямата зала на локацията ще се проведе третата част на концепцията Bass Romance, като хедлайнери са представителите на EXIT Records dBridge и Skeptical. Митичният лейбъл празнува 15 години от създаването си и ще отпразнува годишнината си и в България, благодарение на EventEase. По-малката зала ще приюти втората част на HippieLandia Club Event, озаглавена Filter. Основен артист на в B-Side ще бъде The Hacker, един от основоположниците на музикалното течение Electroclash.

Абсолютна необходимост към такава плеяда от хедлайнери е наличието на мощен локален съпорт. В подкрепа на големите имена в A-Side (Bass Romance Stage) ще влязат двама от най-обещаващите таланти на родната DnB сцена. Soulnd и D-Mental вече са разпознаваеми лица на сцената. Двамата артисти са печелили най-престижното DnB състезание за миксиране в страната - HMSU Mix Contest. И двамата предпочитат напълно различен по звучене Drum and Bass. Soulnd се е насочил повече към интелигентните направления на стила. Екипиран с огромна колекция от винили, Цветомир винаги е готов да покаже стабилна селекция и безпогрешни умения зад пулта. D-Mental е предпочел да се развива в доста по-тежката сфера на любимата музика. В момента Тедо, както и собственият му лейбъл Mental Disorder Recordings, са насочени повече към Neurofunk гамата, като си личи и огромното влияние, което артистът е получил от поджанрове като Technoid и Techstep. Въпреки че е доказан специалист в миксирането на високоинтензивен Drum and Bass, D-Mental винаги е способен да изненада публиката чрез разнообразни 175+ bpm превъплъщения.
Около The Hacker в програмата на Filter сцената ще бъдат подредени доста интересни артисти. Първият обявен проект беше RoboKnob, които ще се изявят чрез Hardware Live изпълнение. За наше съжаление, дуото е абсолютно непознато име за платформата ни, което ни задължава да обърнем особено внимание на изпълнението му на 12-и ноември. Другите две имена в лайнъпа са ни известни от лятното издание на HippieLandia. Това са живеещият в България JVDB, както и демоничният Birben. JVDB имаше задача да открие летния фест и според критичния ни екип се справи със задачата доста добре. По наши спомени (доста бяхме изморени), Birben закри първата вечер на мероприятието, като разсъни всички с висококалибрената си селекция. С какво ли ще ни изненадат тримата "второстепенни" артисти на сцената? Предстои да разберем на 12-и ноември.

Билетите за събитието са в продажба в мрежата на Ticketportal, като цената им в момента е 15 лв: http://ticketportal.bg/podujatie_search.asp?ID=43973

Очакваме ви на HippieLandia Club Event! Събитието определено не е за пропускане!!!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!