FSS дадоха начало на плътната програма през ноември


Дневник на екипажа - Система НДК, планета Mixtape 5, близък периметър, няколко секунди до контакт. Совалката кацна успешно. Мисията е да получим сигнал от станция FFS и да анализираме събраните резултати. Планетата е доста населена, а с напредването на мисията ни забелязваме постоянен растеж на популацията. Виждаме няколко екипа от други изследователски станции, които също са решили да съберат информация за явлението. Атмосферата е годна за дишане, а условията са подходящи за живот. По вичко личи, че мисията ни ще бъде успешна.

Визитата на Signal в София, по покана на Future Sounds of Sofia, даде началото на един наистина натоварен ноемврийски парти-календар. Това бе и първото парти на организацията за сезона и по всичко личеше, че FSS искат да дадат силен старт на програмата си за студените месеци на 2016/2017. В подкрепа на основния хедлайнер, на сцената се качиха Phirah и колегите му Vasquez NZ, Thrust и Hydrashock. Още с първите тракове, които прозвучаха в малката зала на Mixtape 5, помещението започна да се пълни. Както винаги, FSS не бяха заложили на концепцията да представят най-популярния Drum and Bass и да съберат максимален брой хора. Това бе поредното мероприятие, продължаващо линията на запазената им марка и приветстващо по-скоро ценителите на изчистения и висококачествен звук. А когато правиш парти за по-адекватна и следователно по-критична публика, нямаш право на грешки. И грешки нямаше. Нито в организационно, нито в музикално отношение.

Пръв на сцената излезе Thrust. Младият артист дебютира през лятото именно на парти на FSS. Още тогава си пролича, че организацията е направила добър избор и изпълнителят заслужава да получи своя шанс за изява. Изцяло в концепцията на събитието, Thrust предложи интригуваща селекция, изпълнена с доста мелодичен и изчистен Drum and Bass. Интензивността и мачкащите звуци бяха отстъпили място на плътния бас. С поведение на доста по-опитен артист, Thrust откри партито подобаващо и подаде щафетата на Vasquez NZ. Новозеландецът с български корени продължи изчистената линия, добавяйки няколко Liquid изпълнения. Вибрациите от интелигентния Drum and Bass покриха всеки кубичен сантиметър от клуба, а публиката ставаше все повече и повече. Непосредствено преди хедлайнъра, на сцената излезе Hydrashock. Опитният артист трябваше да направи нужния преход между по-леката встъпителна част и очакваното агресивно изпълнение на Signal. Сетът на представителят на digitalNIGHTMAREZ и Autonomic DnB преля от минималистичен Drum and Bass през изчистен Jungle и показа зъби към края с малко по-тежки парчета, покриващи критериите за Neurofunk. И тримата артисти в началото на програмата бяха безгрешни и изпълниха сетовете си на необходимото високо ниво. Встъпителната част беше изключително силна, което повдигна доста високо летвата за холандския тийнейджър.

Доволна публика Photo by Lemouserat Photographie

Signal е артист, който трудно може да бъде класифицирн с даден подстил или течение. Едва на 17 години младежът показа, че може да продуцира както минималистичен Drum and Bass, така и високоинтензивен Neurofunk. В последните му сетове дори се забелязват доста Liquid включвания, които са подкрепени от подобни парчета в моментното му творчество. Въпреки че в интервюто за сайта ни холандецът спомена, че основен приоритет му е продуцирането, от изпълнението му си пролича, че не е неглижирал и практиката зад пулта. Гостът започна с няколко по-леки парчета, плавно премина през Liquid и се насочи към основната част на изпълнението си. Може да се каже, че Signal включи почти всички видове DnB в сета си, но основен приоритет в изявата му имаше модерният Neurofunk. С множество авторски тракове и нови и незидавани парчета от Critical, Invisible и Neosignal, холандецът представи всички течения в модерния Drum and Bass и показа каква музика се предпочита в световен мащаб. След двучасовото му изпълнение дойде ред на Phirah, който трябваше да закрие събитието.

Заключителният сет беше съсредоточен върху Liquid звученето, като Phirah се опита да направи препратка към следващото парти на FSS, насрочено за 2-ри декември. Логично, след изпълнението на хедлайнъра, публиката в иначе запълнения B-Side леко намаля. Позитивен факт беше, че почти до края на изпълнението на Phirah тълпата беше запълнила залата плътно. Събитието бе закрито по същия начин, по който беше открито - с класно и безгрешно изпълнение. Перфектните музикални изяви бяха подкрепени с интересни визуализации и добро осветление (малко прекалено на места, но добро). Публиката също беше позитивна и се държа на ниво (като за Drum and Bass изява) и крайни изцепки почти липсваха.

Оценката ни за събитието е много висока, а екипът ни чака с нетърпение следващото парти, организирано от Future Sounds of Sofia. Повечето въпросителни за него вече отпаднаха. Пръснатите флаери по масите в Mixtape 5 показаха, че хедлайнър на 2-ри декември ще е Anile - очаквайте да дадем повече информация за събитието съвсем скоро. Отбележете датата в календарите си и следете сайта ни, както и страницата на събитието във Facebook:

https://www.facebook.com/events/1252744518089114/


Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!