Ясни са всички артисти, които ще участват на Drum & Jazz 2016


Както разбрахте от тази статия, Icicle Live & SP:MC ще бъдат хедлайнери на 12-ото издание на Drum & Jazz. Двамата артисти имат няколко успешни колаборации зад гърбба си, като най-популярната от тях е хитът Dreadnaught. Изглежда изпълнителите са намерили общ език помежду си за създаването на още по-мащабен съвместен проект, който да е продължение на спектакъла Entropy Live, с който продуцентът на Shogun Audio представяше новия си албум преди няколко сезона. Събитието ще се проведе на 19-и ноември в ДНК. Преди няколко дни бе обявен и пълният списък с артисти, които ще вземат участие в спектакъла, като HSMU отново са заложили на абсолютни експериментатори, които да подкрепят изявата на двамата британски гости.

Емблематични за концепцията Drum & Jazz са колаборациите между Иван Шопов и Теодосий Спасов. След като през 2015 г. двамата бяха на турне в Северна Америка и пропуснаха 11-ия D&J, тази година двамата музикални титани се завръщат, излизайки на сцената с общия си проект InFusion. Това е поредният проект на двамата гении, който комбинира в себе си модерното звучене на аналоговата електронна музика със силата на българския фолклор. На сцената на Drum & Jazz изпълнителите ще бъдат подкрепени от пианиста Димитър Бодуров, чиито клавишни импровизации допълват по перфектен начин експерименталното звучене на InFusion.

IDMT е общият проект на двама от създателите на Artmospheric Movement. Kliment и Cinnamint често представят своите съвместни Live импровизации, които преминават през всички вариации на IDM (Intelligent Dance Music) направлението. Специалисти в Deep Techno ритъма, изпълнен с множество Ambient и Atmospheric включвания, двамата експериментатори са перфектна добавка към силният лайнъп на Drum & Jazz 2016.Живите банди винаги са били основен приоритет в сценичната постановка на Drum & Jazz, което прави наличието на подобен проект в концепцията абсолютно задължително. Допълнителен Ethno привкус на мероприятието ще придаде народната певица Нели Андреева, която ще бъде подкрепена от 7-членен музикален състав. Списъкът с артисти се запълва от мощното DnB дуо High Roll, както и от останалите членове на HMSU в лицето на Ogonek, Targy и EXo. Уникалната палитра от български фолклор, интензивна електронна музика, живи изпълнения (инструментални и електронни) и уникални импровизации ще бъде на лице и в това издание на Drum & Jazz. Билетите за събитието са налични в мрежата на Eventim, като цената им в момента е 20 лв:

http://www.eventim.bg/bg/bileti/drum-and-jazz-2016-sofia-dnk-sofi-913889/performance.html

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар