Conjure - 12 Hour Rave - Sofia надмина и най-смелите ни очакванияНа 19-и ноември, събота, стотици фенове на техно музиката имаха удоволствието да се съберат за 12-часовото рейв парти на Conjure Amsterdam. То беше организирано в бившата централа на Про Кредит Банк на бул. "Христо Ботев" № 131 и голямата тълпа, която чакаше да влезе там, подсказваше, че ще има нещо лудо.

Началото беше в 22 часа, но аз, както винаги, закъснях и влязох в 23:30 часа, хващайки сета на Divverse, Димитър Халев (Under_Construction), в разгара му. Преди него старт на вечерта даде Deepjak от Chicks & Freaks. Час и половина по-късно заварих почти пълна зала и много познати лица. Сетът на Divverse беше мощен и много ударен.

Тук е моментът да спомена за нещата извън музиката. На входа се поставяха отличителни гривни за нормалните и вип билетите, както и печати. Вътре плащането на бара се извършваше с купони, които се обменяха лесно и  безпроблемно. Охрани бдяха зорко над нас от всеки ъгъл, но нищо инцидентно не се случи, че да се намесят. Банката беше трансформирана с тъмни платове, окачени над пулта, много лазери, както и "Techno" и "Rave" надписи навсякъде по стените.

Следващият DJ застъпи точно в полунощ. Това беше един от резидентите на Conjure - Marico. Стилът му определено бе по-различен и разчупен от този на Divverse, но това не означава, че беше зле. Напротив. Той ни завъртя в друга посока и ни подготви за първия хедлайнер - Paride Saraceni. Италианецът беше гост в България за първи път.

Paride Saraceni започна в 1 часа и през цялото време ни въртеше главите. Сетът му включваше много впечатляващи вокали, перфектно темпо и брутални дропове. Също така много прогресивно и раздвижено.


Шотландецът Harvey McKay леко размъти тежката обстановка, която се бе натрупала досегa, но пак поддържаше фронта. Чуха се много от неговите собствени продукции, както и от тези на колегите му в Drumcode. Като цяло впечатлението от повторната визита на McKay у нас бе за един солиден, макар и предвидим, сет.

Любимецът ми за вечерта обаче се оказа Jewel Kid, който несъмнено беше брилянтен. Откриващият трак на сета му CJ Bolland - The Prophet (Original 1997) беше миксиран уникално и определено ще запомня вечерта с него. Оld school звучене, но супер иновативно и с много отчетлив underground vibe. Мисля, че това впечатли всички от публиката и ни остави без дъх. Друг трак, който той направи силно впечатление, когато бе изпълнен, беше Ball Park на Joey Beltram.

В 5:30 сутринта JackRock смени Jewel Kid зад пулта. По това време умората си каза думата и доста от хората бяха насядали по земята в далечните страни на залата за кратка почивка. Тогава всъщност и стана ясно, че няма "chill" зона или каквито и да е столове, но и подът свърши работа. Запомнящ се трак от тази част на рейва беше Kevin de Vries - Eternity /Drumcode - DC159/.

Почивката продължи и докато още един от резидентите на Conjure миксираше - Zett Feral. От него чухме доста известни тракове като Run Baby Run на Paul Ritch и Conjure Dreams на Maceo Plex , както и Slam - Functional.

За съжаление умората надделя и си тръгнах малко преди 8 часа, изпускайки сета на Spiro (Under_Construction). Това се оказа сериозен пропуск, за който много съжалявам, тъй като клиповете от представянето му са впечатляващи. Много изчистен саунд - техно, типично за Under_Construction.

Закриващият гост беше Prisoneer или Ивайло Стоянов, чието изпълнение е продължило до 10 часа. Лампите в залата и светлината на слънцето в разгара на деня обаче не попречиха на нито един техно фен да танцува до последно.

За финал ще вмъкна и малките ми забележки от вечерта. Зоната за пушене беше отново на студа, от което се оплакаха много хора. За съжаление законът е ясен по този въпрос. Решението е може би шатра, каквато е практиката на събитията под шапката на Solar.
Друг проблем бяха малкото тоалетни в залата, което ни принуди да чакаме по половин час на опашка. Все пак, кой да знае, че има и химически тоалетни отвън, скрити зад ъгъла на сградата. Аз ги видях, когато си тръгвах, но и да знаех, че са там, може би пак не бих чакала на студено. Беше споменато и че на някои места в залата звукът не е бил толкова силен, но според мен е нормално далеч от колоните да не се чува така, както пред тях.
Това отново са подробности, като се има предвид, че всичко друго беше направено перфектно.

Завършекът е щастливи 1000 човека, които благодарят в страницата на събитието, че е надминало и най-смелите им очаквания! Conjure ни показаха как се прави в Амстердам, каквато беше и идеята им.
Share on Google Plus

About Rumi Panayotova

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!