Българска Оригинална Работа [БОР]


Българска Оригинална Работа, или накратко БОР, е поредната Street марка, която ни направи впечатление наскоро. В последните месеци дървените плочки, маркиращи артикулите на БОР, се срещат все по-често по софийските улици. Най-широко разпространените модели на марката са 5-pannel шапките, но каталогът на младежката компания изобщо не се изчерпва само с това. В момента БОР са се съсредоточили върху производството на почти всякакъв род шапки, като в най-скоро време се очаква марката да представи и собствена колекция от дрехи.

Запазената марка на БОР са правоъгълните дървени плочки, които красят всеки един от артикулите им. Плочките са създадени от 100% дървен материал, като логото, лакът и всичките обработки са направени ръчно. Моделите на БОР са изцяло по дизайн на занимаващите се с проекта младежи, а материалите покриват всички критерии за високо качество и носят огромен исторически заряд. Спомням си разговор на пейка в парк, в който един от хората, стоящи зад БОР, обясни за историята на един от платовете, който е бил използван във вече несъществуващ завод за дрехи, след което е бил бракуван и забравен. Докато не се е върнал към нов живот в дрешника на БОР, който е превърнат в лаборатория за творчество на група стрийт артисти, имащи идеята да представят своето виждане за улична култура чрез своята марка дрехи и аксесоари.


Както споменах, повечето БОР-ове са петпанелни. Идеята с петте панела е, че този вид шапки са предпочитани от графити артистите по света. А именно такива са създателите на borwear. Подобно на нколко други силни марки в сътраната, БОР са създадени от улични артисти за хората от улицата. Сигурно затова шапките създават едно усещане за мирис на ацетон. Пропити с духа на street културата, артикулите стават все по-популярни и популярни сред младежите. Все по-често се виждат хора с БОР на главата, а марката вече бе представена на няколко градски активности в столицата.

Моделите на БОР са разнообразни и всевъзможни. Разцветките и комбинациите варират във всякакви гами, а, материалите са с високо качество. Артикулите на марката могат да бъдат намерени в магазините Brave Мoustachе, Breakpoint Shop и Мастилница tattoo studio. Поръчка може да се направи и на страниците на компанията във Facebook и Instagram.


За всички любопитни да се запознаят с каталога на БОР, марката ще представи своите нови продукти днес от 18:00 часа в съвместна колекция с друг уличен дизайнер - Fingah. Събитието ще се проведе в Platform B (ул. Княз Борис I №39). Повече информация за събитието можете да намерите във Facebook:

https://www.facebook.com/events/333232973710518/


Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар