Underground Movement Festival Review


В края на миналата седмица посетихме една нова концепция на столичната електронна сцена - Underground Movement Festival, организиран от две от най-големите организации в България - HMSU и Renesanz. В двете зали звучаха всякакви разновидности на чадърните жанрове, които тези две групи промотират - drum and bass и techno.

Ревюто ще бъде кратко. Общо взето съм на мнение, че събитието е добро попадение в клубния живота в столицата. Чухме големи и малки артисти в плеяда от жанрове и много от тях ми харесаха, въпреки че някои не толкова. Kaiserdisco бяха титаните на вечерта - определено бях дошъл с очакване Enrico Sangiuliano и Gayle San да са топ диджеите в техно залата, и те наистина се представиха страхотно, особено италианецът, но Kaiserdisco ме изненадаха приятно и получават овациите на този автор за най-добър сет за вечерта. Sangiuliano след тях бе също толкова страхотен, а ударното му Drumcode техно отекваше мощно в залата. Също толкова силен сет направи и Gayle San, от която не бяхме чули особено много дотогава, но остана в сърцата ни. Очаквам с нетърпение следващата ѝ поява на родна земя за по-дълъг сет.

Междувременно в drum and bass залата се случваха също толкова вълнуващи неща. Всички сме слушали българските артисти и всички знаем колко са добри и какво да очакваме от тях, затова ще се съсредоточим върху гостите. Бях отишъл с очакването Drumsound & Bassline Smith да направят сета, който ще бъде гвоздеят на вечерта, но се получи нещо неочаквано - Bladerunner определено бе най-добрият гост в тази зала. Начинът, по който миксираше бе изключително чист и влиянието му върху тълпата се усещаше лесно. Помогна и това, че англичанинът бе подкрепян от MC Skibadee така, както според мен трябва - с кратки, точни включвания, не особено често, с цел hype на публиката, а не заглушаване на DJ сета с микрофона. За съжаление точно това се получи, когато в сета на хедлайнърите бяха пуснати не едно, а две MC-та, които се надпреварваха в стил "Кой е по-по-най". Като добавим това и проблемите със звука, за които ще спомена по-долу, общото впечатление не бе добро за Drumsound & Bassline Smith. Между тези два сета се изяви и DJ SS, подкрепен от MC Skibadee и двамата направиха много стабилен и добър сет, от който определено съм доволен.

Организацията като цяло бе на високо ниво. Имаше проблеми тук-таме, но нищо особено голямо. Най-големият пропуск, на който се натъкнах, като че ли беше със сушито. Буквално никой нямаше представа откъде мога да си купя суши - нито охраната, нито барманите. Съвсем случайно разбрах, когато донесоха от вкусното хапване на барманите и попитах носача. Съответно, когато отидох на терасата, където се продаваше сушито, момчетата, които го правеха ги "нямаше" и не се появиха около двайсет минути. Изключително непрофисионално от тяхна страна. Така и не се доредих, за да опитам от сушито.

Другият голям проблем бе озвучението в drum and bass залата. По времето на подгряващите български артисти и на Bladerunner озвучението бе страхотно и не се забелязваха проблеми. След това нещо се случи (поради невежеството ми в техниките на звуковото инженерство нямам представа томно какво) и по време на сетовете на DJ SS и особено на Drumsound & Bassline Smith имаше изключително неравномерен звук - на различни места в залата музиката се чуваше по съвсем различен начин. Освен това басът бе адски distorted, което никога не се е случвало досега на събитие на HMSU. Тъй като по същото време озвучението в Renesanz залата бе кристално и равномерно в цялата зала, не мога да кажа, че техниката е била проблемът.

Очаквам следващото издание на фестивала, защото концепцията наистина е много добра!
Share on Google Plus

About Tzvetozar Cherkezov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!