Overload подготвят силно декемврийско събитие


През 2015 г. Overload участва в силно събитие в началото на декември, когато заедно с Mirizma и Bass Box поканиха в България Suburbass, YmB и Hyroglifics. Година по-късно организацията е готова с концепция, която да продължи силната декемврийска серия. Въоръжени до зъби, Overload нанасят Critical Damage с цели трима гост артисти, които ще поднесат уникално шоу с тежка стилистика. Освен трите чуждестранни гост-проекта, на сцената ще видим и голяма армада от силни български артисти. Датата на събитието е 9-и декември, а началният час - 22:30. Достъпът ще се заплаща на място.

UPDATE (26.11) - Поради изненадващото и неочакване затваряне на Party Center 4km, събитието се мести на ново място. Домакин на Critical Damage ще е столичния Bar 'ZAR', откъдето помним не едно и две силни събития. Друга промяна е и цената на входа. Вече желаещите да посетят събитието преди полунощ ще трябва да заплатят 15 лева, а закъснялите след 00:00 - 20 лева.

UPDATE (22.11) - за съжаление, непредвидени обстоятелства карат организаторите да извършват промени в последния момент. На 21-ви ноември Party Center 4km окончателно и изненадващо прекрати своето съществуване, което значи, че събитието ще трябва да се проведе на нова локация. Overload обявиха това в свое официално обръщение към феновете си. За момента не се знае къде ще бъде проведено събитието. Очакваме повече яснота около казуса съвсем скоро и се надяваме, че въпреки неочакваното затваряне на Party Center 4km, събитието ще се проведе без проблеми.

Промени в текста на статията няма да бъдат правени, следете ъпдейтите!

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/554862128042649/

***

Ето и кои са основните действащи лица:

Въпреки че е роден във Франция, Suburbass вече дълги години живее и твори в Прага. Joel се захваща с продуциране през далечната 1984 г., а десетилетие по-късно представя и първото си Live шоу. Изпълнителят предпочита по-ниското темпо на представяне, в сравнение с екстремните BPM-и, които са на почит на Hardcore сцената в момента. За сметка на това Suburbass залага повече на заряда на представянето си, наблягайки на точната селекция от тракове, запазили своя groove и мелодичност. Въпреки че тези похвати звучат остаряло на младите фенове, всички остават повече от доволни, когато станат свидетели на някои от Live сетовете на Suburbass. Като артист, Joel не познава граници и винаги търси различното и нестандартното. Стоящ далеч от плеъри, грамофони и всякакъв вид миксираща техника, чехът с френски корени не спира да разгръща възможностите на своите живи представления.


Вторият гостуващ проект носи името Wolfеnoiz, но по-запознатите фенове знаят, че това е вторият сценичен псевдоним на Joel Tambour. За разлика от Suburbass, чрез Wolfеnoiz артистът представя своята Techno вдъхновеност, която отново бива поднесена на феновете чрез Live Act сесии. В своята дълга кариера, изпълнителят е забелязал, че въпреки близостта на Hardcore и Hard Techno стиловете, често двете направления са почитани от коренно различна публика. Нежелаещ да пренебрегне своята Techno страст за сметка на сценичните си изяви като Suburbass, Joel стартира проекта Wolfenoiz, с който поема коренно различен път на своето развитие. Въпреки че често е описван от организаторите като Suburbass a.k.a. Wolfenoiz, продуцентът предпочита да държи двете си сценични изяви отделени една от друга, което води до повече позитивни емоции и на двата Hard фронта.

Третият гостуващ проект за вечерта е Syk2ne, който също идва от чешката столица Прага. Подобно на Joel, младежът също предпочита Live изпълненията пред станалите доста тривиални напоследък DJ изяви. С продукция в множество електронни стилове, сред които Hardcore, Breakcore, Dubstep, Glitch, DnB и много други, чехът показва абсолютна вариативност в своите изпълнения. Въпреки че дебютира с релийз едва през 2013 г., Syk2ne вече се превръща в разпознаваемо име на тежката електронна сцена. С участия на множество фестивали и клубни събития в Чехия и Централна Европа, младият артист е натрупал доста опит, който му помага да създаде едни наистина впечатляващи Live Act експерименти.

Освен трите чуждестранни проекта, на сцената в голямата зала на Party Center 4km ще видим голям брой силни родни артисти, сред които са Joy b2b Grozdanoff, Hardinal V b2b Metalix и Mokushi b2b SML as Freakuience от Overload Bookings, както и представителите на Gabba Music On Acid Spiral 23 b2b Omen. Dreadkick от Overload ще излезе в съвместна сесия със Shano DJ от Gabbafreakz, а списъкът с изпълнители се закрива от Xenoproxy с Live Act сесия и Psytrance дивата DNAprocess.


Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!