HippieLandia Club Event ще се проведе в MIXTAPE 5


HippieLandia Festival се проведе в началото на лятото и остави приятни спомени у стотици меломани. Сетовете на Black Sun Empire, Gorgon City, Gus Gus, Dax J, Netsky, HVOB и мощният български съпорт все още отекват в ушите ни. В едно от двете ни ревюта дори си позволихме да обявим HippieLandia Festival за най-добрия фестивал за лятото, въпреки ранното му провеждане. Впоследствие се оказа, че не сме били далеч от истината, тъй като в следващите месеци почти не се случи събитие, което да предизвика подобна емоция у нас. След леко еднообразния летен сезон, в който се насладихме на еднотипни мероприятия в страната (с изключения на самия край на сезона и редки интересни включвания в самия му разгар), се примирихме, че трябва да чакаме почти година до следващата HippieLandia, която малко да разчупи зациклилия фестивален стереотип у нас.

От EventEase обаче ни изненадаха супер приятно, сервирайки ни HippieLandia Club Event. Събитието е насрочено за средата на месец ноември, като точната дата е 12-и. Както се съди от името му, това ще е клубно мероприятие и ще се проведе в една-единствена вечер (за разлика от двудневния летен фест) и ще бъде ситуирано в двете зали на MIXTAPE 5. Едната от тях ще носи името Bass Romance (поредица от Bass събития организирани от EventEase), a другата - Filter. За момента е прекалено рано да се правят пълни анонси за цялото събитие, тъй като са известни съвсем малко подробности. Знаят се обаче имената на трима от хедлайнерите, а по тях съдим, че HippieLandia Club Event ще бъде също толкова грандиозно събитие, колкото беше летният му събрат.


В Bass Romance залата ще гостува един истински титан на Drum and Bass сцената - dBridge. Darren White, както е рожденото му име, е сред най-мощните експериментатори в съвременната електронна музика. Британецът е един от създателите на минималистичния DnB, известен още като Autonomic. Самото название Autonomic идва от името на един от няколкото лейбъла, менажирани от Дарън (Autonomic Recordings). Като заговорихме за лейбъли, dBridge е създател на митичния EXIT Records, който тази година празнува 15-годишния си юбилей. Очакванията ни бяха, че и тази годишнина ще подмине страната ни, но от EventEase за пореден път показаха нюх към подбора на артисти и ни изненадаха приятно. Освен като лейбъл-мениджър, dBridge е известен и като мощен продуцент. Успехите в силната му солова кариера се допълват и от участието му в Bad Company, които обявиха своето повторно събиране едва преди няколко месеца. С годишнина на лейбъла и със събирането на BC след дълго отсъствие от сцеата, dBridge се явява като най-правилния гост за едно голямо събитие, съсредоточено в пълната гама от Bass стилове.

Bass Romance сцената започва да придобива все по-отчетлив Autonomic характер, а по всичко изглежда, че 15 години EXIT Records няма да подмине България. Skeptical е един от най-известните представители на сцената на насечения Drum and Bass. Неравноделните му тракове, изпълнени с дълбоки басс елементи винаги са били еквивалент за качествен DnB. В момента Skeptical живее в Хертфордшир, Великобритания, където е и базирано студиото му. Артистът е част от състава на емблематични лейбъли като Metalheadz, EXIT, Soul:R, Dispatch, Cylon. Има издания за Renegade Hardware, Critical и множество други мощни британски компании.

Влиянието на Skeptical върху модерния Drum and Bass е огромно. Той е един от най-значимите артисти на британската сцена. Неговите участия са ежеседмични, а публиката, която се стича в клубовете, е трудна за преброяване. Освен като продуцент и като DJ, артистът е известен със своята отдаденост към силния и добре разнесен бас. Сетовете му крият огромна мощ и дълбочина, въпреки че динамиката на елементите в подбраните тракове не е чак толкова висока.

***


Хедлайнър на Filter stage ще бъде френският експериментатор и техно гуру The Hacker. Артистичният псевдоним на Michel Amato, както е истинското му име, идва от легендарния едноименен трак на Jeff Mills, чийто стил се е опитвал да наподобява в началото на кариерата си. По-късно обаче Amato се налага като един от най-големите новатори на световната електронна сцена, продуцирайки приятен бленд от електроника и рок, заедно с близката си приятелка Caroline Hervé. За кякво всъщност става дума? Ами въпросната Caroline е по-известна като Miss Kittin, а новаторският жанр - като electroclash. Да, един от бащите на електроклашът, който покори Европа и света в края на 90-те и началото на новия век, идва в България за специално участие на HippieLandia Club Event. С този страхотен букинг, от EventEase показват отново невероятен нюх относно артисти, които търсят нови хоризонти пред електронната музика.

Все още няма информация за билети. Не се знае дали ще има и други хедлайнери. Всяка нова информация ще бъде своевременно представена в сайта ни, така че си дръжте очите отворени!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!