Underground Movement Festival / The World of Drum and Bass и още много изненади от HMSU

HMSU и Renesanz с поредния съвместен проект

   Сезонът започва, а с него и големите партита, които всички чакаме. След кратката ни почивкa BassBlog Bulgaria се завръща, като започваме с отразяването на едно масивно парти.
 

В тази статия ще ви запознаем само с част от това парти - drum and bass-a. Както винаги, HMSU са се постарали гостите да са достатъчно автентични и привличащи интереса на по-голяма част от аудиторията. Поради това повечето от headliner-ите са част от The World of Drum & Bass.

Първият гост, който беше обявен на събитието във фейсбук, бе Bladerunner (UK) /Formation Records, Dread, Critical/. Още при обявяването на британската звезда се усети, че се задава нещо голямо и вълнуващо. С 12-годишния опит зад гърба си, артистът може да се похвали както с много авторски тракове и ексклузивни ремикси на големи имена в дръм и басс културата като DJ SS, така и с дебютния си албум - Analog Bass, издаден през 2009 г.

***

UPDATE

Дуото State of Mind (New Zealand) /Black Out, SOM/ е вторият обявен хедлайнер, който ще разгърне потенциала си в НДК. Дискографията на SOM включва много големи лейбъли като Subtitle Recordings, CIA Recordings, Shogun Audio и други. Преди две години дуото издаде и изключително нашумелия и днес албум Eat The Rich за лейбъла Black Out. Същият по-късно печели награда Албум на годината на Drum and Bass Arena Awards.

За съжаление, State of Mind няма да могат присъстват на събитието. Семейни проблеми са причината артистите да отменят цялото си турне. Бързата реакция на HMSU обаче довежда на тяхно място друго новозеландско дуо - носителите на множество престижни награди The Upbeats.

***

За да бъде още по-вълнуващо партито, HMSU са решили да поканят още едно покоряващо високите класации дуо - холандците June Miller /Ram Records/. Тази година те имаха честта да открият main stage-a на най-големия дръм и басс фестивал Let it Roll. Предполагаме, че това  е голяма чест за всеки артист, опитващ се да просперира на тази сцена, с което начинание дуото се справя перфектно. Очакваме и изпълнението им на българска сцена с голямо натърпение.

Сред такъв списък с артисти ще бъде добре да се вмъкне и едно трио. Тази чест ще имат нашумелите напоследък Drumsound & Bassline Smith (UK) /Technique Recordings/. Момчетата се сформират още през 1998 г. и бързо нашумяват сред аудиторията. Триото се утвърждава като едни от най-влиятелните личности на дръм и бас сцената, поради което появата им в България не е за изпускане.

Като за черешката на тортата, направена изцяло от висококласни международни артисти, слагаме DJ SS (UK) /Formation Records, WODNB/, който пък ни радва с присъствието си на родна земя не за първи път. Той е ко-основателят на Formation Records Label, чрез който биват издавани много тракове, които жънат успех и популярност през годините, особено в България.

Както на всяко събитие с подобни мащаби, така и на това ще има MC-та. За нас е удоволствие да представим хоста на The World of Drum and Bass залата MC ToddLah (UK) /Formation Records, G13/. Занимаващ се активно със сегашната си кариера още от 2009 г., Joseph Delargy е заслужил мястото си като хост в тази зала. Най-голямата легенда за вечерта, която ще обявим, обаче безспорно е MC Skibadee (UK), който отново ще посети България, 10 години след първата си визита. Още от самото зараждане на дръм и бас културата, MC Skibadee винаги е бил крачка напред от останалите.

На евента ще има и български представители и това ще са добре познатите ни High Roll, Ogonek, EXo и Targy.

Събитието ще се проведе в зали 7 и 9 на Националния дворец на културата на 1-и октомври. Билети можете да закупите в мрежата на Eventim.
Share on Google Plus

About Stefani St

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!