Tranc3motion pres. SOLARSTONE | Fabrica 126Започваме седмицата с нова порция от най-новата насока на сайта ни - транс музиката. За разлика от миналия път обаче, сега няма да се впуснем в комерсиалната версия на този жанр, а ще навлезем в доста по-ъндърграунд вайб. Да, има такова нещо, като ъндърграунд транс! Ще го видим вечерта на 07.10.16 г., когато големият британски диджей Solarstone ще дойде по покана на Tranc3motion. Но преди да заговорим за събитието, редно е да разкажем повече за това кои са организаторите.

Както много от вас знаят, дъбстеп сцената в България е в сериозен застой. Диджеи не се викат, партита не се правят, а ако се правят, то ще са много нарядко. Е, допреди няколко години в транс сцената положението бе подобно. Като изключим Armin van Buuren, повечето от другите диджеи бяха забравени от публиката и не пълнеха залите и клубовете. Промоутърите съответно спряха да ги канят - нормално. Транс феновете обаче са една много по-сплотена групичка от дъбстеп феновете и успяха да съставят една солидна нова организация - Tranc3motion. Нейната цел е чрез crowdfunding да събира определен бюджет, с който да прави редовно транс партита. Да, по този начин няма как да се платят хонорарите на най-големите диджеи, но в последните две години партита се правят редовно и то с доста големи и/или култови имена - Dennis Sheperd, RAM, Sean Tyas, Photographer, Indecent Noise, Menno de Jong, Jordan Suckley и на цели два пъти Aly & Fila. Това са сериозни успехи за  crowdfunding организация от около 50 членове и ние сме горди, че вече работим с тях.

Solarstone e артистичният псевдоним на Richard Mowatt. Роден в Бирмингам, той е създал проекта Solarstone, заедно с Andy Bury и Sam Tierney. По течение на обстоятелствата обаче сам и Анди напускат последователно през 1997 г. и 2006 г., оставяйки Ричард като единствен член в проекта. Оттогава насам Solarstone се слави сред феновете като един от бастионите на класическия транс саунд - далеч извън комерсиализацията на диджеи като Armin van Buuren, Dash Berlin и Gareth Emery. Истински ветеран в правенето и пускането на транс музика, от 2012 г. насам Solarstone се опитва да наложи движението Pure trance - чист, истински транс в директен противовес на цялата сцена, която все повече и повече се ориентираше към големите фестивални сетове, тракове и дропове, които сме свикнали да чуваме покрай събития като Ultra Music Festival и Tomorrowland. За разлика от повечето си колеги Solarstone успява да запази класическия саунд, като през 2015 г. дори започва успешното си радио шоу Pure Trance Radio, което идва след над десет години начело на Solaris International Radio Show, достигнало респектиращата бройка от 466 епизода.

Но по същество за събитието - партито ще се проведе в познатата на нашите читатели Fabrica 126, потвърждавайки ъндърграунд привкуса на вечерта. Ако се плашите от много транс музика, не се притеснявайте - Solarstone е поканен за ексклузивен удължен сет, което означава, че ще започне на по-бавни обороти с хаус и техно музика. Освен всичко друго той редовно пуска и други жанрове в сетовете си, като в последното си шоу дори промотираше новия трак на Enrico Sangiuliano - Moon Rocks. Тъй че, който е решил да идва на UMF в техно залата, може винаги да направи двоен удар със Solarstone седмица по-късно. По-долу може да намерите подобен осемчасов сет на Solarstone, заедно с траклист. Подобни extended сетове са запазена марка за Tranc3motion, защото те винаги се опитват да докарат максимално качество за парите, които публиката дава. Така дори цената на билета да ви се стори по-висока от обикновено, може да очаквате 8 часа стабилна парти музика.

Билетите са в продажба в мрежата на Ticketlogic на цени от 26 лв. ако ги вземете до края на септември и 30 лв. през октомври. По-рано, през август, цените бяха по-ниски, но тези билети вече са sold out, тъй че се очаква сериозна публика - както и винаги на партита на Tranc3motion. От българска страна имаме двама диджеи. Подгряващ ще е Bobe, който е резидент на организацията и редовно подгрява на техни събития. Очаквайте от него progressive house и progressive trance сет. Закриващият сет ще бъде на DNAprocess, която е нова в семейството на Tranc3motion, но е сред организаторите и резидентите на Aymon Tribal Festival, а и в семейството на Divine Magic Theory - лейбъл за psychedelic транс музика. От нея очаквайте psychedelic set, който ще започне по-леко, но във втората половина ще удари на тежкия psy sound.

Но с това изненадите не са свършили - очаквайте да пуснем игра за билети в най-скоро време! Подробностите - на страницата ни във Facebook.

И тъй, очакваме ви на 07.10 от  във Фабриката. Нека пробваме нещо ново и интересно!

Билети: Tranc3motion pres. Solarstone - Fabrica 126

Линк към събитието във Facebook: Tranc3motion pres. Solarstone | Fabrica 126
Share on Google Plus

About Tzvetozar Cherkezov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар