Position Chrome се завръща в България за поредна силна вечер на тежкия DNB

Специален повод за събитието е издаването на 'Moth Scream' EP


Легендарният немски Hard Bass лейбъл Position Chrome ще гостува в София на 22-и октомври. За пореден път събитието се организира от Иван Шопов - COOH, който вече дълги години е част от състава на лабораторията. Освен него, на сцената ще видим четирима силни хедлайнъри от чужбина, както и двама от най-успешните български DnB артисти в момента. Арена на спектакъла ще бъде голямата зала на MIXTAPE 5, а билетите вече са в продажба в мрежата на Ticketportal


Може да се каже, че феновете на тежкия Drum and Bass са ощетени откъм събития в момента. Да, постоянно се организират Hard мероприятия на локална основа, а и повечето големи организации редовно канят големи Hardcore DnB артисти на партитата си, но средностатистическият Hard Bass фен в България е свикнал на доста по-сгъстена програма, съсредоточена в любимия му подстил. Все пак жанрът беше особено популярен в страната за дълъг период от време, което създаде плътна маса от жадни за тежки звуци почитатели. Може да се каже, че последното голямо изцяло Hardcore DnB събитие се проведе преди година, когато в София акостираха артистите на Othercide Recordings. За да проследим предходното подобно мероприятие, трябва да се върнем още година назад за последната визита на Position Chrome. И въпреки опитите на много организации да разнообразят репертоара на партитата си с тежък звук, COOH остава единственият (да кажем) промоутър в България, който организира големи събития с изцяло Hard Bass характер.

На 22-и октомври феновете на тежкия Drum and Bass в страната ще имат своя шанс да се насладят на творчеството на някои от любимите си изпълнители. Естествено, като става въпрос за Position Chrome, трябва да е ясно, че Тhe Panacea ще бъде на сцената. Немецът е създател на лейбъла и е неизменна част от всички партита на своята организация. Добре познат на публиката е и Limewax, който редовно участваше на събития в страната за дълъг период от време. Може би най-чаканият гост от всички е Fragz. В последните няколко години артистичният псевдоним на Joao Fragoso неофициално се спрягаше от феновете като гост на редица големи събития, но португалецът така и не идваше в България. Ето че най-сетне любимецът на публиката ще застане очи в очи с почитателите си и ще ги зарадва със силно изпълнение на живо.

Към списъка с имена се добавя и COOH, който е основен организатор на мероприятието. От българска страна ще видим и доскорошният му сценичен партньор Ogonek. Мениджърът на Metafiziq Recordings е сред Hard Bass ветераните в страната и заедно с Иван са основните "виновници" за популярността на тежкия бас у нас. На пръв поглед, L 33 звучи като изненада в лайнъпа, но търновецът доказа, че има умения и в създаването на по-твърдо звучене. Преди няколко месеца негова колаборация с Gancher & Ruin бе издадена от Eatbrain, а няколко седмици по-късно тримата артисти изскочиха с общ трак именно за Position Chrome.


Огромна полемика бе създадена около мястото на събитието. За домакин бе обявен клуб MIXTAPE 5, което доведе до вълна от недоволство сред верните фенове на други столични локации. Под претекст, че звукът е слаб и че пространството е тясно, доста хора изляха своето недоволство към заведението във Facebook събитието. Въпреки оплакванията им, нещата (разбира се) останаха непроменени, което ние от Bass Blog Bulgaria адмирираме. Голямата зала на MIXTAPE 5 e с достатъчен капацитет и мощна вентилация, за да побере всички желаещи да присъстват на събитието. Освен това звукът в помещението е сменен още от миналия сезон. Системата в A Side пасва добре на тежък Drum and Bass, което си пролича от няколко предходни събития с участието на COOH в заведението. Барът е перфектно зареден, пространството пред клуба е закрито (което е плюс в есенните месеци), локацията е в самия център на София. А и наличието на ароматизатори в залата и чисти тоалетни, създава усещането за клуб, което го няма на някои любими парти дестинации.

Началният час на мероприятието е 23:00. Билетите за събитието вече са пуснати в продажба в мрежата на Ticketportal, като цената им е 18/20 лв. По-бързите могат да се сдобият и с промоционални билети, които са вече на изчерпване в магазин Яко! на ул. "Граф Игнатиев".

По принцип статията е нормално да бъде завършена тук, но Иван Шопов се е постарал с още една изненада. Ден преди Position Chrome, в малката зала на MIXTAPE 5 ще се проведе първото издание на Techno Chrome в страната. Гости на него ще са The Panacea, Climaxin (aka Limewax) и Tensile (aka Counterstrike), подкрепени от Drum Kid (aka COOH) и MyTrip от България. Както сигурно се досещате, както от името на събитието, така и от списъкът с артисти, става въпрос за Warm Up събитие, в което участниците в Position Chrome ще участват със своите Techno проекти. Всеки един сет ще бъде поднесен Live. Началото ще е в 22:00, а всички, сдобили се с билет за Position Chrome ще имат право на безплатен вход. За всички останали цената на място ще е 10 лв.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар