Bov Station - Магия, музика и цветове

Още по-близо сме до края на лятото - да не кажем, че вече краят е дошъл. Едно от последните партита на открито се състоя преди няколко дни, а както всички знаете нашият екип беше там, за да отрази събитието. На място бяхме екип от автор и фотограф, както, за да ви разкажем, така и да ви покажем какво ни очакваше и какво видяхме там.

Фестивалът бе с начален час 12:00 ч., но ние сме медия, трябва да отразим събитието както подобава. Екипът ни замина с парти вагона, който беше пълен (разбира се). Парти-вагонът бе охраняван от органите на реда, но естествено това не ни спря да се позабавляваме, не спря дори и тях! Дааааа, настроението във вагона бе повече от вълшебно! Усмивките не падаха от лицата, а този Дръм и Басс... Той бе виновен за всичко това! Спирането на тока в някои моменти ни действаше разочароващо, но мигът, в който виждахме светнатото копче на плеъра - в този миг адреналинът се покачваше. Определено още от настроението в парти-вагона се забелязваше, че ни очаква една наистина добра вечер и че фестивалът е добре замислен и организиран.

Със слизането от влака на гарата ни очакваха приятните, усмихнати лица на местните хора. Партита там се организират често и хората знаят защо се избира искърското дефиле и защо е добра парти дестинация.
 
Нашият екип влезе минути преди началото на сета на Hydrashock. Партито бе доста "спокойно". Долавяхме звуците на нежен басс, който пасваше прекрасно на обстановката и запазваше онази "chill" среда. Разбира се, преминахме доста от поджанровете на дръм и басса. И междувременно очаквахме вечерта и стартирането на Second Stage-a, като откриващият сцената бе Daft Dub, спечелил участието си с доста добър Oldschool Jungle сет.

Thrust бе вторият от победителите в Mix Contest-а, който ние (Bass Blog), като официален партньор, организирахме. Той спечели категорията " Liquid DnB", като дори пред публиката показа, че е заслужил напълно участието си във фестивала. Той бе последван от Kenobi, когото познавате от Гръм и Бяс и бе един от първите обявени участници на събитието. Изключително добър, рядко свеж и ритмичен сет.

Daft Dub набираше скорост със сета си, докато на Main Stage-a чувахме вече по-тежки ритми. И вечерта си течеше. Впечатление ни направи, че нямаше толкова много хора, колкото бяхме очаквали. Нямаше бутане, място имаше предостатъчно. През нощта изцепки нямаше - доста културен фестивал!

След динамичния Liquid сет на Kickon & Crash зад пулта на Main Stage-a се появи и първият гост за вечерта - Graish (SP). Той излезе малко след 21:30 ч., като на сцената с него излезе и още един артист - MC Primitiff. Graish пристигна от Барселона, докато MC-то беше от България, което не попречи да се сработят и да постигнат разбирателството, нужно им за разработването на доброто шоу, което публиката желае да чуе. Чухме доста познати тракове, които феновете познаха и явно одобриха! Около час и половина след тях излезе DTK, също с MC. Chibook-ът, когото всички ние познаваме не само от ДнБ сцената и е доста обсъждан, оплюван, и какво ли още не, излезе на сцената и направи шоу. По всичко личеше, че слушателите го одобриха, а малко по-късно, когато MC Primitiff се завърна на сцената, докато DTK продължаваше сета си, двамата просто "избухнаха" на сцената.

 
Two Mind
(RU) излезе към 00:00 ч. с MC Drax (UK), като лично за мен това определено бе най-добрата комбинация за вечерта. Професионализъм хвърчеше във всички посоки. Не го забелязах само аз, атмосферата на вечерта се промени рязко след тяхната поява. Обичам такива моменти. Феновете бяха доволни и щастливи! Личеше си в погледите, усмивките, виковете . Очите блестяха, а бассът продължаваше да се лее навсякъде, обливайки ни в люБОВ и чувство за свобода.


 На другата сцена през цялото това време слушахме родни артисти, като вече споменах, че победителят от Mix Contest-а за Oldschool Jungle сет излезе пръв. Бургазлията пускаше на винили, като малко след него Soulnd го последва. Между тях двамата сет представи и Fiks, а след тях поотделно Kickon & Crash представиха по един сет, след като двамата (Liquidizer) представиха общ по-рано вечерта на голямата сцена. Непосредствено след Crash на сцената се появи българин, започнал кариерата си в чужбина. Васил (Vasquez), роден във Враца, живее от години в Нова Зеландия. Той ни представи лек и ритмичен сет, приет доста добре от аудиторията. След него зад пулта се появи Sec7or, когото познаваме от HMSU Contest-a за Broken Balkanz 2014. Той представи добър Neurofunk сет и качествена селекция на тракове.
 
Ghosty
, когото бяхме чули малко по-рано като MC на Two Mind, също представи Neurofunk сет и добра селекция. Интересен артист, който ни показа до каква степен може да навлезеш в света на електронната музика. Виждаше се, че музиката бе усетена от него и то по необикновен начин.
 
Nixon
(UK) бе последният от гостите за вечерта. Той има необикновен и динамичен стил, свързващ поджанровете Jump Up и Neurofunk. Красив и интересен сет, крайно заинтригуващ. Sizmal е последният от изброените до тук победители в нашия Contest. Спечели категорията "Neurofunk DnB", с която получи и правото да представи сет, но всеки знае, че го е заслужил още отдавна с участията си на партита на не една организация в България. Наистина добро представяне, както винаги.

 С появата на слънцето и началото на новия ден, на сцената продължиха Marski (когото чухме на предния ден, като също така бе един от първите представили сета си и откриващи фестивала) и Metastasys (познат на повечето бассери от локални партита). Техните Liquid сетове ни заредиха с енергия и ни предоставиха възможността да да посрещнем изгрева в една съвсем различна светлина.


 А през цялото това време на голямата сцена се вихриха High Roll, Bruhu, Monotype и Targy (да, точно този, за когото мислите... с частния самолет и жетоните!). Е, жетони на партито нямаше, но официалните заподозрени за едно наистина страхотно парти бяха там. High Roll се представиха, както винаги, на ниво, не можем дори да го подложим на съмнение. Хората избухваха под ритмите на силната селекция, подбрана от Марто и Димо. Bruhu, когото познаваме от Backyard, представи доста интересен сет, който смятам за един от най-добрите за вечерта. В сетът на Monotype имаше включвания (Chibook и НЕМА хванаха микрофоните още рано, рано сутринта), а pAnega му партнираше до появата на Funk Aesthetics.

През нощта към повечето от артистите се присъединиха и "Хората на Изкуството", които ни оставиха доста интересни и приятни спомени. Мракът бе изпълнен с най-различни цветове, благодарение на Цирк Де Ла Люлин, които ни показаха нещо доста красиво! Като човек, който не обръща внимание на всички тези Арт събития, които се организират не само в София, и са създадени с цел да се покаже красотата, съставена от малко движения и една неонова пръчка, не очаквах да ми хареса. Но наистина си заслужаваше всяка една секунда! Графитите, с които Erase и Arsek оставиха спомена за тази вечер, също бяха невероятни. Всеки един детайл, всяка една линия със спрея... Фантастично!Всеки един артист бе уникален по свой си начин и направи вечерта по-специална от всяка друга! Наистина смислен и красив евент. За тези, които не успяха да го посетят - изгубихте! Културна вечер по отношение на това, което артистите ни представиха и по отношението на хората към средата, в която бяха. А снимките ще видим мноооого скоро! :)
Share on Google Plus

About Tsveti Ivanova

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!