Wax Tailor идва в София през през октомври

Френският рапър ще представи своя нов албум в Sofia Live Club


На 14-и октомври един от най-успешните европейски хип-хоп артисти ще изнесе концерт за втори път в страната. След като през 2011 г. Wax Tailor гостува в Sofia Live Club, след няколко месеца артистът ще излезе за втори път пред българска публика. Мястото на събитието отново ще е същото, като Sofia Live Club са съорганизатор на изявата, съвместно с Reel Feel и Keen Acts. Французинът ще пристигне в София с чисто нов албум (пети поред за него), който се очаква да излезе в продажба броени дни преди мероприятието. Освен големия Wax Tailor на сцената ще видим и целия му хип-хоп бенд, който е неотлъчен спътник на артиста по време на многобройните му турнета.


Албумът на Wax Tailor се очаква да бъде представен в София чрез иновативно шоу, изцяло съсредоточено върху личната представа на артиста за акустичен хип-хоп. Французинът се е доказал през годините като истински гений в областта на създаването на музика. Много критици смятат, че творчеството му е своеобразен филм, в който Wax е режисьорът. Това нещо ще бъде доказано за втори път в София на 14-и октомври.

Wax Tailor се появява за пръв път на френската сцена през 2004 г. със сингъла „Lost the Way“. Дебютният му албум „Tales of the Forgotten Melodies“, издаден през 2005 г., и до днес не е слизал от класациите за най-много продавани албуми. Ето защо, съвсем заслужено, 11 години по-късно, той се смята за „класика в жанра“. Вторият албум, с който Wax Tailor се появява под светлините на прожекторите, е „Hope & Sorrow“ (2007) . В него вземат участие вокалистките Charlotte Savary и Ursula Rucker. Следва третият поред албум „In The Mood For Life“ (2009г.), а през 2012 г. се появява и първият му концептуален албум, наречен „Dusty Rainbow From The Dark“. Последните три албума на артиста са номинирани за най-добър електронен албум на най-престижните френски награди Victoires de la Musique.

Билетите за шоуто вече са пуснати в продажба и могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim. Цената им е 30 лв. 

Преди няколко седмици френският артист издаде първият си сингъл след четиригодишна пауза. Парчето се нарича 'Once I Had a Woman' и по него вече е изготвен и видеоклип. Парчето е вдъхновена смесица от blues, soul, funk и хип-хоп, представена чрез уникалния за Wax Tailor усет за създаване на бийтове. Видеото е режисирано от Guillaume Gravier и Julien Vray:

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар